Maleisie

- Highlights
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

Rondreis door Maleisië samenstellen

Een reis door Maleisië is een belevenis die je onderdompelt in een mix van culturen en indrukken. Struin over de levendige 'nightmarket' in hartje Kuala Lumpur...  >> Zelf een rondreis door Maleisië samenstellen

11-daagse autorondreis door Maleisië

Een heerlijke rondreis, waarbij u in een aangenaam tempo veel van het mooie Maleisië ziet en ook de tijd krijgt om uit te rusten aan het strand van Penang.  >> Rondreis Maleisie

Rondreis door Maleisië

Maleisië is een land met een grote verscheidenheid en fascinerende vergezichten. Maleisië is een langerekt land, kleurrijk, vol contrasten en een rondreis door Maleisië zal onuitwisbare indrukken achterlaten. Het land grenst in het noorden aan Thailand en eindigt bij Singapore in het zuiden. Dit gedeelte wordt Malakka genoemd. Het grootste en dunstbevolkte gebied ligt naar het oosten op het eiland Borneo.  Een rondreis door Maleisië kenmerkt zich door het bezoeken van schitterende tempels, grote natuurparken, prachtige tropische eilanden en leuke steden.

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en het startpunt van alle rondreizen. Deze welvarende stad heeft niet veel historische gebouwen maar staat vol met moderne architectuur waaronder de Petronas Twin Towers. Deze wolkenkrabbers behoren tot de hoogste ter wereld. Kuala Lumpur is voor liefhebbers van shoppen een waar paradijs. Fans van geschiedenis kunnen hun hart ophalen in Malacca Town, waar restanten van Europese en Chinese bezoekers te vinden zijn. Deze stad is eenvoudig vanuit Kuala Lumpur te bereiken.

Maar Maleisië is vooral een land voor de reiziger die op zoek is naar zowel mooi natuur en schitterende stranden. Enkele rondreizen voeren naar het eiland Borneo. Kinabalu National Park is een prachtig op Borneo gelegen natuurpark waar Mount Kinabalu 4,095 de hoogste top is. In het park komen velen plantensoorten voor, waaronder bijzondere orchidee soorten. Tunku Abdul Rahman National Park ligt in het oosten van Maleisië bij het eiland Borneo. Dit eiland bestaat uit verschillende eilanden en heeft een schitterende onderwaterwereld en prachtige stranden. Pulau Tenggol ligt weer aan de oostkant van het Maleisisch schiereiland en is een waar paradijs voor duikers en liefhebbers van mooie stranden.

Rondreizen Maleisie vanaf € 2095

Een unieke rondreis: een combinatie van het vasteland van Maleisië met het ongerepte Borneo.  >> Aanbiedingen voor een rondreis door Maleisie

Sfeer filmpjes Maleisie

Ga je een rondreis door Maleisië maken? Rondreisdoor.nl heeft de leukste filmpjes op een rij gezet, zodat je een goede indruk van dit veelzijdige land krijgt.  >> Filmpjes Maleisie

De highlights van Maleisie

Maleisië heeft zoveel prachtige steden, natuurparken en eilanden dat het soms lastig is om te kiezen, zeker als u maar beperkt de tijd heeft. Wat zijn nu de echte highlights die niet mogen ontbreken tijdens een rondreis door Maleisië? Wij hebben de leukste bestemmingen voor u op een rij gezet.  >> De highlights van Maleisie

De leukste activiteiten tijdens je rondreis door Maleisië

Een bezoek aan de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur mag tijdens je rondreis door Maleisië niet ontbreken. Wij hebben de leukste tips voor je op een rij gezet!  >> Activiteiten Maleisië

Handige informatie over Maleisie

De beste reistijd voor een rondreis Maleisie en meer handige reisinformatie vind je hier.  >> Handige reisinformatie

Ga tijdens uw verblijf aan Kuala Lumpur naar de Petronas Twin Towers, zowel overdag als 's avonds. Deze torens behoren tot de hoogste bouwwerken ter wereld en zijn door toeristen te bezoeken. Een van de meest indrukwekkende features van het gebouw is de loopbrug die de twee torens verbind. Deze brug bevind zich op de 41ste etage!

Langkawi is echt een ideale bestemming voor hen die een mooi strand, mooie zee en ook nog leuke uitstapjes willen maken. Dit eiland beschikt over prachtige, direct aan het tropische strand gelegen resorts. Het eiland is voornamelijk voor de natuurliefhebbers en de rustzoekers. De lokale bevolkings is uitermate gastvrij en relax.

Johor is de meest zuidelijkste deelstaat van Maleisië en behoort tot de best ontwikkelde gebieden van Maleisie. Bijkomende plus van deze provincie zijn de vele prachtige eilanden voor de kust, onder andere bekend van Expeditie Robinson. Vanuit de hoofdstad Johor Bahru, kunt u trouwens gemakkelijk naar Singapore reizen.

Het grootste gedeelte van het Maleisisch grondgebied (Oost Maleisie) bevind zich op het eiland Borneo (Kalimantan) terwijl hier maar een fractie van de Maleisiërs wonen. Oost Maleisie kenmerkt zich daarom door een prachtige natuur. Er liggen hier meer dan 16 (!) nationale parken met een enorme diversiteit in flora, fauna en geografie.

Taman Negara is het oudste en grootste Nationale Park van Maleisië. De Taman Negara is bekend om zijn zeer visrijke rivieren, waar u direct dieren kan observeren. Het behoort tot de oudste jungles ter wereld en beschikt over veelzijdige flora en fauna. In het zuiden van het Park in Kuala Tahan ligt de hoofdingang.

De veerboot naar het eiland Pangkor vertrekt uit de marinehaven van Maleisië, Lumut. Bij Lumut liggen ook enkele mooie stranden. Maar het eiland Pangkor staat pas echt om z'n wondermooie stranden bekend, vooral de stranden aan de Bays of Belanga, Pasir Bogak en Nipah. Hier is het fantastisch uitrusten, duiken, surfen en zeilen.