Abu Dhabi DubaiAzie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

Ontdek Oman en Dubai v.a. € 2198,-

Bij al de NRV Emiraten reizen kunt u rekenen op een onvergetelijke rondreis door Dubai en Abu Dhabi. Kies voor een georganiseerde rondreizen of stel zelf een rondreis door de Emiraten samen.  >> Ga naar Baobab reizen

Rondreis Oman en Dubai al vanaf € 1995,-

Het emiraat Dubai is het Hong Kong van de Arabische wereld: het centrum van handel en alles wat modern is, met als prominent voorbeeld Burj al Arab, het meest luxueuze hotel ter wereld en de befaamde palmeilanden.  >> Rondreis Oman en Dubai

Rondreis door Abu Dhabi en Dubai

Abu Dhabi en Dubai behoren met vijf andere kleine emiraten tot de Verenigde Arabische Emiraten. Abu Dhabi en Dubai zijn met afstand de twee belangrijkste en meest interessant van de zeven. Een rondreis door de emiraten biedt een prachtig contrast tussen de enorme rijkdom die olie brengt en geeft tegelijkertijd inzage in de tradities op het Arabisch Schiereiland.

Hoewel Dubai niet groot is, staat het merendeel van de grote hijskranen in de kleine stukje land. De ene na het andere bijzondere wolkenkrabber wordt hier uit de grond gestampt. Indoor skiën in de woestijn? Geen punt in Dubai. Hoogste gebouw van de wereld: staat in Dubai! Hele artificiële werelden van opgespoten zand? Dat en meer vindt u in Dubai. Dubai is voor liefhebbers van shoppen, luxe en een groot budget een prima bestemming. Wie een sfeervolle authentieke rondreis wil beleven is hier niet aan het juiste adres.

Abu Dhabi heeft meer variatie te bieden. Abu Dhabi is het grootste land van de Verenigde Emiraten en bijvoorbeeld een meerdaagse tocht door de woestijn is een aanrader. Leer de bedoeïenen kennen in authentieke Arabische dorpen. Slenter door oases en ontdek de historie van het Arabisch Schiereiland. Abu Dhabi stad heeft een vergelijkbare bouwdrift als Dubai. Hier vindt u dus ook een keur aan interessante moderne bouwwerken. In tegenstelling tot Dubai heeft Abu Dhabi stad wel een oud centrum.

De Sheikh Zayed Mosque behoort tot de grootste moskeeën ter wereld. Het imposante bouwwerk en complex in Abu Dhabi is iedere zaterdag tot donderdag geopend voor bezoek. Rondleidingen starten om 10.00 uur.

Al Ain is de tweede stad van Abu Dhabi. De stad ligt in de Buraimi oase en is dus een verrassend groene parel midden in de woestijn. De stad heeft meer karakter en historie dan de "nieuwe" steden zoals Dubai. Bezoek in ieder geval het paleis museum. Al Ain is gemakkelijk bereikbaar vanuit Abu Dhabi, Dubai en Oman.

Wie plezier op het water wil beleven kan zijn lol op. De Perzische Golf leent zich uitstekend om te (leren) duiken. Zowel in Abu Dhabi als in Dubai zijn er verschillende bedrijven en hotels waarbij u materiaal of instructeurs kunt boeken om te duiken.

Abu Dhabi heeft meer dan 400 kilometer natuurlijk en soms artificieel zandstrand. Het klimaat is heerlijk warm en langs de kust staan prachtige resorts. Het water van de Perzische Golf aan de kust van de Emiraten is van goede kwaliteit. Bij openbare stranden vindt u vaak leuke authentieke barretjes.

De Burj Khalifa in Dubai is een van de moderne wereldwonderen. Het gebouw is met zijn 828 meter het hoogste gebouw van de wereld. De Burj Khalifa heeft een panorama dek. Bezoek het dek tijdens de zonsondergang van zondag tot woensdag. Donderdag tot zaterdag sluit de toren namelijk vroeg.

Bezoek de bedoeïenen. Combineer zo'n tocht met een bezoek aan Al Ain. Vanuit Al Ain zijn er meerdere operators waar u een (meerdaagse) tocht naar de woestijn boekt. Slaap onder de sterrenhemel in een bedoeïenentent en ervaar de mystiek van het Midden Oosten. Tochten gaan zowel per 4x4 als meer traditioneel met een kameel.