Noord Korea

- Vaccinaties
- Visum


Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

Rondreis door Noord Korea

Een journalist vroeg George Mallory ooit waarom hij Mount Everest wilde beklimmen. "Because it's there'" was zijn antwoord. Misschien geldt voor u hetzelfde met betrekking tot een rondreis door Noord Korea. Enkele touroperators bieden de mogelijkheid dit in onze ogen bizarre land te bezoeken. Een ethisch oordeel over uw bezoek zullen we op Rondreisdoor.nl niet vellen, we laten dit aan u zelf over.

Noord en Zuid Korea zijn nog steeds in oorlog met elkaar. Aan de grens tussen beide landen bevind zich een gedemilitariseerde zone en bezoek aan dit stukje idioterie mag tijdens een rondreis door Noord Korea niet ontbreken. Een rondreis start in de hoofdstad Pyongyang. Tijdens een rondreis door Noord Korea wordt u vergezeld door overheidsofficials die u tijdens de gehele toch monitoren en zorgen "dat alles op rolletjes verloopt". In werkelijkheid zorgen zij er natuurlijk voor dat u geen dingen doet en ziet die verboden zijn.

Het Noord Koreaanse bewind onderdrukt aan bevolking op een gruwelijke manier, het land is arm en honger alom aanwezig. Overal in Noord Korea komt u persoonsverheerlijking van de leiders en uitingen van het heil van socialisme tegen. Wie oprecht geinteresseerd is in Noord Korea én van een uitdagende rondreis houdt, zal een onvergetelijke tijd hebben.Pyongyangi, de hoofdstad van Noord-Korea wordt gesierd door vele handgeschilderde portretten van revolutionairen, lachende arbeiders en kinderen die de nationale visie toejuichen. Het Kim Il Sung plein, het Amerikaanse spionageschip de USS Pueblo en het museum van de Koreaanse oorlog moet je gezien hebben en ook een boottocht over de Taedong rivier of een trip met de metro zijn aanraders. De opvallende metrostations zijn diep onder de grond gebouwd en versierd met marmer, mozaïek en gigantische kroonluchters.

De 2.000 meter hoge berg Myohyang is één van de vijf heilige bergen van Noord-Korea. In de Manpokvallei kun je nog enkele overgebleven boeddhistische tempels en prachtige watervallen bewonderen. Ook is hier het International Friendship Exhibition; twee enorme gebouwen die helemaal gevuld zijn met internationale cadeaus voor Kim Il Sung en Kim Jung Il. Het is opgericht om te laten zien dat Noord Korea vele bewonderaars heeft.

Kaesong is een van de weinige toegankelijke toeristische bestemmingen in Noord Korea. Nadeel is dat de plaatselijke overheden streng toezicht houden u ruim honderd dollar aan deze corrupte overheden betaald. Vooral de oude karakteristieke gebouwen. Het Koryo Museum is een van de weinige te bezoeken musea in Noord Korea.

Kŭmgangsan is onder Zuid Koreanen het populairst vakantiegebied in Noord Korea. Raar maar waar in het socialistische Noord Korea: De Zuid Koreaanse industriële reus Hyundai zorgt voor de meeste ontwikkeling in het gebied. Kŭmgangsan is een gebied met prachtig berglandschap, bossen, rivieren en een indrukwekkende kust.