Japan

- Sfeer filmpje


Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

22 dgn rondreis Japan aanbod van Koning Aap

Bij Koning Aap kunt u kiezen voor complete rondreizen in zowel privé- als groepsverband. De Japan reizen bezorgen u een onvergetelijke vakantie...  >> Aanbiedingen voor een rondreis door Japan.

Rondreis door Japan

Japan is een land waar eeuwenoude tradities hand in hand gaan met ultramoderne gadgets. Het land behoort tot de rijkste ter wereld en heeft een schat aan cultuurschatten. De uitstekende infrastructuur van het land maken rondreizen door Japen tot een feest. Japan is een eilandenarchipel waarvan de voornaamste eilanden Hokkaidō, Honshū (hoofdeiland), Shikoku en Kyūshū. De zuidelijk gelegen Riukiu-eilanden horen ook bij Japan. Een rondreis door Japan zal zich vooral kenmerken door de mix tussen de enorm belangrijke Japanse traditie en moderne trendy uitspattingen.

Een rondreis zal - gezien de grote luchthavens rond Tokyo - als beginpunt van een rondreis dienen. De 12 miljoen inwoners van deze dynamische stad bewegen zich tussen de klassieke bouwwerken zoals het keizerlijk paleis en ultramoderne wolkenkrabbers. Overal in Japan staan indrukwekkende gebouwen uit de rijke historie van Japan. Hierbij voeren kastelen en boeddhistische tempels de boventoon tijdens uw rondreis. Enkele bekende kastelen zijn het Himeji, Kumamoto en Matsumoto kasteel. Overal in het land zijn interessante musea waar vele bijzondere kunstuitingen te vinden zijn. Op een traditionele manier theedrinken is een must tijdens een rondreis door Japan.

Maar Japan biedt niet alleen cultuur, maar ook mooie natuur. In totaal telt Japan maarliefst 29 Nationale Parken. Veel rondreizen voeren langs de symmetrische Mount Fuji. Deze berg is voor Japanners heilig. Deze imposante berg is een active vulkaan. De vulkaan is prachtig om te zien, mede door de laag sneeuw die - vooral in het voorjaar - op de berg ligt. Vooral vanaf het Kawaguchi meer is het uitzicht adembenemend. Op het eiland Okinawa liggen prachtige stranden waar u kunt bijkomen van alle indrukken die een rondreis in Japan heeft gemaakt.

Sfeer filmpjes Japan

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Japan? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Japan

De stad Nikko is een must tijdens een bezoek aan Japan en ligt op twee uur treinen van Tokio. Het behoort tot de culturele hoogtepunten van een land. Het beroemde Nikko Toshogu mausoleum, de "Horen, zien en zwijgen" apen, Nemuri Neko (slapende kat) en de heilige Shin Kyo brug zijn in Nikko te vinden.

Matsumoto ligt tegen de Japanse bergen aan, dicht bij de olympische stad Nagano. Dus goed bereikbaar vanuit Tokyo. Hier kunt u zowel genieten van natuur als cultuur. Het culturele hoogtepunt is met afstand het Matsumoto kasteel stammend uit begin 16e eeuw. Neem maar een extra geheugenkaart voor uw camera mee.

Tokyo is niet alleen een goede uitvalsbasis voor een rondreis door Japan, maar zelf ook een hele gave stad vol met bezienswaardigheden, top restaurants, schitterende winkels, indrukwekkende musea, leuke sky-line, relaxe stadsparken, architectuur en beschikt over een nagenoeg perfect openbaar vervoersysteem.

Miyajima is misschien wel de bekendste bezienswaarheidigheid van Japan. Dit eiland in de Japanse binnenzee is beroemd om haar Itsukushima-schrijn. Op het eiland zelf leven veel herten en apen. Verder staat er de interessante boedhistische Daisho-in tempel. De schrijn ligt op niet al te lang rezien van Hiroshima: hooguit een half uur.

Hiroshima Peace Memorial Park is gesticht ter nagedachtenis aan de nucleaire aanval van de Geallieerden om de tweede wereldoorlog definitief te beëindigen. De aanval had 140.000 doden in 6 maanden tot gevolg. Op het complex staan veel gedenkstenen en monumenten plus het Hiroshima Peace Memorial Museum.