Oceanie

  1. Australie
  2. Nieuw Zeeland
  3. Polynesie
  4. Papoea-Nieuw-Guinea

Rondreis door Oceanie

Oceanië is de naam voor het gebied in de stille ocean en omvat vooral eilanden. In de inmens grote Stille Oceaan liggen de bekende eilanden Nieuw-Zealand, Tasmanië, Papoea-Nieuw-Guinea en Australië. Een rondreis naar de kleine eilanden van Oceanië staat vaak in het teken van reizen naar tropische eilanden waar men van gaat watertanden zoals Fiji, Hawai, Paaseiland, de Marshalleilanden, Vanuatu, Frans Polynesië, de Cookeilanden en Bora Bora. Oceanië staat niet bekend om een rijke historie (Paaseiland daargelaten). Het is vooral de ontspanning, natuurpracht en onderwaterwereld die het aantrekkelijk maken voor een rondreis.

Polynesië is een driehoeking gebied tussen Nieuw-Zeeland, Paalseiland en Hawaï. Hier liggen vele tropische eilanden zoals Tahiti, Tokelau, de Pitcairneilanden, de Cookeilanden enz. Ook veel eilanden van Frans Polynesië behoren tot dit gebied. Stuk voor stuk voldoen deze eilanden aan datgene wat men zich bij een tropisch paradijs voorsteld: schitterende stranden, een prachtige onderwaterwereld, vriendelijke bevolking en lekkere cocktails en zeegerechten. Groot nadeel van al deze kleine en veraf gelegen paradijzen is de bereikbaarheid. De eilanden zijn niet echt makkelijk aan te vliegen of varen.

De twee belangrijkste eilanden van het gebied zijn natuurlijk New Zealand en vooral Australië. Rondreizen is de manier om het grote Australië en het diverse New Zealand te verkennen. Hoewel het merendeel van Australië uit woestijn bestaat is er toch een enorme diversiteit aan landschap, flora en fauna te vinden. De natuurpracht en infrastructuur op het Noordereiland en Zuidereiland van New Zealand maken dit land tot een uitermate geschikte rondreisbestemming.

Wie OceaniĆ« zegt bedoelt daarmee in feite een onmetelijk groot gebied in de Grote of Stille Oceaan met ontelbare bewoonde en onbewoonde eilanden. Voor Sawadee betekent het: reizen door AustraliĆ« en Nieuw-Zeeland!  >> Rondreizen Oceanie van Sawadee

Rondreizen Oceanie voor iedereen die veel individuele vrijheid wil combineren met het gemak van een groepsreis  >> De rondreizen van Djoser