PolynesieOceanie

  1. Australie
  2. Nieuw Zeeland
  3. Polynesie
  4. Papoea-Nieuw-Guinea

Rondreis door Polynesiƫ

Polynesië is niet echt één land maar een driehoeking gebied tussen Nieuw-Zeeland, Paaseiland en Hawaï. Hier liggen vele tropische eilanden zoals Tahiti, Tokelau, de Pitcairneilanden, de Cookeilanden enz. Ook veel eilanden van Frans Polynesië behoren tot dit gebied. Stuk voor stuk voldoen deze eilanden aan datgene wat men zich bij een tropisch paradijs voorsteld: schitterende stranden, een prachtige onderwaterwereld, vriendelijke bevolking en lekkere cocktails en zeegerechten.

Groot nadeel van al deze kleine en veraf gelegen paradijzen is de bereikbaarheid. De eilanden zijn namelijk niet echt makkelijk aan te vliegen of varen en u bent dus best wat tijd kwijt aan het reizen. Maar dat mag de pret van rondreizen door Polynesië niet drukken! Het is er werkelijk uniek en vooral duikers, snorkelaars en liefhebbers van mooie stranden kunnen hun hart ophalen.

Tussen de vele lagunes en koraalriffen komen indrukwekkende duikgebieden voor. De kleine binnenlanden van de eilanden zijn vaak ook de moeite waard om te verkennen. De vegetatie en fauna is tropisch en de prachtige kleuren die je onder water treft, tref je ook bij de vogels en reptielen aan. Vulkanen die zo uit een stripverhaal gehaald kunnen zijn competeren het geheel.

Musea met cultuuruitingen van de oorspronkelijke bewoners (Maori) zijn niet talrijk. Rondreizen door Polynesië staat nogmaals vooral in het teken van tropische schoonheid (van de natuur).