Nieuw Zeeland

- Sfeer filmpje


Oceanie

  1. Australie
  2. Nieuw Zeeland
  3. Polynesie
  4. Papoea-Nieuw-Guinea

Vliegtickets naar Nieuw-Zeeland

Een rondreis door Nieuw-Zeeland begint met er komen! Vergelijk alle airlines en vind de beste aanbieding voor uw vliegticket naar Nieuw-Zeeland.  >> Cheap tickets Nieuw-Zeeland

Camper rondreizen door Nieuw-Zeeland

Op uw eigen tempo genieten van een rondreis door Nieuw-Zeeland. Bij World Ticket Center heeft u ruime keuze uit Fly & Camper rondreizen.  >> Fly & Camper rondreizen

Rondreis door Nieuw Zeeland

Een reis naar Nieuw Zeeland (New Zealand) is eigenlijk automatisch een rondreis! Het is een behoorlijk eind vliegen (verder en je bent op de terugweg) en je wilt natuurlijk zoveel mogelijk van het land zien.

Nieuw Zeeland bestaat uit twee eilanden, het Noordereiland en het Zuidereiland. Rondreizen door Nieuw Zeeland staan vooral in het teken van veelzijdige natuur en uitdagende buitensporten.

De infrastructuur van Nieuw Zeeland is goed. Rondreizen doe je over het algemeen met een huurauto of een camper. Of je voor een autorondreis langs accommodaties of een camperrondreis kiest is een keuze die je goed moet afwegen. Lees hier meer over het verschil tussen rondreizen met de auto of met een camper.

De meeste rondreizen beginnen in Auckland (hoewel Wellington de hoofdstad is). Auckland is een bruisende multiculturele stad en goed om een dag of een paar dagen te verkennen. Veel rondreizen verlaten het stedelijk gebied echter al snel om de natuur in te trekken. Wellington en Auckland liggen beiden op het Noordereiland.

Het Noordereiland kenmerkt zich door een bergachtig vulkaanlandschap, bossen en rivieren. Vooral het Tongariro National Park is een aanrader. Lake Taupo ligt ook centraal op het Noordereiland en is een gigantisch kratermeer. Zuidelijk op het Noordereiland ligt Wellington en hier zijn enkele interessante musea te bezoeken. Er is trouwens geen land ter wereld waar zo veel gezeild wordt dan New Zeeland. Vooral de havens van Auckland en Wellington liggen vol zeilboten. Huur een boot - al dan niet met schipper - en bekijk New Zeeland vanaf het water. Vanuit Wellington zet uw rondreis door New Zeeland zich voort op het Zuidereiland.

Het Zuidereiland is bezaaid met nationale parken. Bijna iedere rondreis door New Zeeland bezoekt het Aoraki/Mount Cook National Park. Mount Cook ligt in de Nieuw-Zeelandse Alpen en is de hoogste berg van het land. In dit prachtige National Park liggen ook schitterende gletsjers. Ook het Westland National Park is schitterend en veel rondreizen doen deze locaties aan. Sluit uw rondreis door New Zeeland af met een bezoek aan het Fiordland National Park. De imposante fjorden laten een onuitwisbare achter.Camper rondreizen door Nieuw-Zeeland

Een van de populairste manieren om door Nieuw Zeeland te reizen is rondreizen per camper. Het is in Nieuw Zeeland op veel plaatsen toegestaan om wild te kamperen (camperen?), dus je kunt je kamp op een willekeurige plek in de prachtige natuur opslaan.  >> camperreizen door Nieuw Zeeland

Sfeer filmpjes Nieuw Zeeland

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Nieuw Zeeland? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Nieuw Zeeland

Auckland

Alhoewel Auckland niet de hoofdstad van Nieuw-Zeeland is, is het wel met afstand de meest bruisende stad van Nieuw Zeeland. Auckland is zeer divers, vooral op het gebied van bevolkingssamenstelling. Dit zorgt voor een keur aan bars, bezienswaardigheden, restaurants en andere zaken die horen bij een multiculturele metropool.

Auckland is een perfecte start voor je rondreis. Na een lange vlucht is het een goed idee om eerst een paar dagen bij te komen in een hotel of B&B.

Cape Reinga

Cape Reinga is het uiterste noordelijke puntje van Nieuw Zeeland. Staand op de door de wind geteisterde kaap, krijg je het gevoel dat je aan het eidne van de wereld bent. In de zee zie je draaikolken waar de Tasmaanse zee op de Pacifische oceaan botst; er staat een eenzame vuurtoren op de punt en ver beneden je groeit op de rotsen een enkele boom. Dat is volgens de Maori de plaats waar zielen de wereld verlaten. De weg naar Cape Reinga is sinds een aantal jaren geasfalteerd. Je kunt er ook komen via de moeilijk begaanbare Ninety Mile Beach.

Ninety Mile Beach

Ninety Mile Beach is in feite maar 55 km lang, maar de naam stamt uit een tijd dat men afstanden mat aan hoe lang men over de reis deed. Ninety Mile Beach is een alternatieve route naar Cape Reigna, maar let op: je rijd over het strand! Dus je kan alleen tijdens eb reizen, en je moet vierwielaandrijving hebben. Je kunt er eigenlijk maar beter niet zelf aan beginnen, want met de meeste huurauto's mag je he strand er niet op. Het gebeurt regelmatig dat er een auto vast komt te zitten (zie foto). Er worden allerlei 4x4 tours over het strand aangeboden naar de cape. Ook kun je op de hoge zandduinen sandboarden.

Tongariro National Park ligt op het Noordereiland van Nieuw Zeeland en staat zowel bekend om haar natuurpracht én cultuurschatten... een zeldzame combinatie. In het park liggen indrukwekkende vulkanen, woeste rivieren en veel unieke flora en fauna, u wellicht bekend uit de film trilogie "Lord of the Rings".

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Wellington beschikt over enkele mooie musea zoals het Te Papa Tongerewa en het Cricket Museum. Nieuw Zeelanders zijn idolaat van zeilen en de haven van Wellington ligt dan ook stampvol boten. Leuke uitgaansgelegenheden en goed eten is in Wellington nooit ver weg.

30 daagse Rondreis vanaf € 3998,-

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, wilde rivieren, vulkanen, spuitende geisers...  >> Rondreis van Sawadee

Lake Taupo ligt op het Noordereiland en is het grootste meer van Nieuw Zeeland. Het kratermeer is voor visliefhebbers een aanrader omdat u er goed op forel kunt vissen. In de omringende omgeving van Lake Taupo is het goed fietsen en wandelen. Het gebied is wel behoorlijk toeristisch, maar dat is geheel niet zonder reden natuurlijk!

Voor wie gek van bergen is zal het Aoraki/Mount Cook National Park tot de hoogtepunten van de rondreis door Nieuw Zeeland behoren. Centraal op het Zuider Eiland ligt in dit nationaal park de hoogste berg van het land, Mount Cook. Het gehele toegankelijke gebied is één orgie van bergen, meren, rivieren en bossen.

25 daagse Rondreis vanaf € 3.695,-

Steden als Auckland, Wellington en Christchurch worden tijdens deze rondreis afgewisseld met adembenemende landschappen: tropische baaien.  >> Rondreis van Djoser

Het Westland Tai Poutini National Park ligt niet ver van het  Aoraki/Mount Cook National Park. In het park vindt u warmwaterbronnen, regenwouden, gletsjers en verlaten goudzoekers stadjes. Er komt in het gebied veel wild en bijzondere vegetatie voor. Samengevat is het indrukwekkend en zeer afwisselend Nationaal Park.

Fiordland National Park is een stukje noorwegen, maar dan op nogal wat meer kilomters vliegen. Niet dat u beter naar Noorwegen kunt, want het Fjordengebied van Nieuw Zeeland is adembenemend mooi. Naast de indrukwekkende fjorden vindt u er prachtige watervallen, bossen, meren, rivieren met bijzondere flora en fauna.