China

- Sfeer filmpje


Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

Rondreizen door China bij NRV v.a. € 1499

U stelt zelf de rondreis samen of boekt een complete rondreis. Bij alle China & Tibet reizen van NRV kunt u rekenen op een onvergetelijke vakantie.  >> Aanbiedingen voor een rondreis door China

17 Dagen China vanaf € 1895,-

Tijdens de rondreizen door China van Djoser bezoek je o.a. Beijing, Xian, Chengdu, Yangshuo en Hongkong. China biedt van noord tot zuid een scala aan culturele en natuurlijke bezienswaardigheden.  >> Bekijk de China rondreizen

Rondreis door China

China is gigantisch. En dan hebben we het niet alleen over de afmetingen van het land. De Chinese beschaving behoort tot de oudste ter wereld. Waar veel van de andere oude beschavingen zoals die van de Sumeriers en Egyptenaren grootdeels verloren zijn gegaan, heeft een groot deel van de oude Chinese beschaving de tand des tijds goed doorstaan.

De ruim 1 miljard Chinezen gaan ook met de tijd mee. De architectonische wonderen in moderne steden zijn bizar gaaf, zoals we onlangs tijdens de olympische spelen in Peking hebben gezien. Een rondreis door China doet u daarom van de ene in de andere verbazing vallen. Een rondreis door China staat dan ook in het teken van afwisseling. U geniet van confusiaanse, taoïstische, boeddhistische architectuur, paleizen van keizers, fortificaties zoals de Chinese muur. In de hypermoderne steden van China kan u - alvorens te gaan shoppen tot je erbij neervalt in de nieuwste winkelcentra - in het park Tai-Chi beoefenen.

Verder zal een rondreis door China u langs indrukwekkende natuur voeren, zoals de hoge toppen van de Himalaya, de gortdroge Gobi-woestijn, de natte binnenlanden en duizenden kilometers lange kust. Zowel de cultuur, natuur, architectuur, geschiedenis en tradities en moderniteit zijn in China overweldigend voor wie hier zich in verdiept en open stelt. China moet u gewoon meemaken om het te kunnen begrijpen.


15 d.g.n. Koning Aap rondreis China v.a. € 1695

Koning Aap biedt z'n 20 rondreizen door China aan. Bezoek natuurg, bezienswaardigheden en steden. De groepsreizen variëren van 8 tot 29 dagen.  >> koningaap.nl

China rondreis zelf samenstellen

Iedereen heeft het over China. De Chinezen bouwen in razend tempo aan een nieuw, modern land en organiseerden in 2008 met groot succes de...  >> Rondreis China samenstellen

Sfeer filmpjes China

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over China? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes China

Het Terracotta leger bij Xi'an is iets wat u gezien moet hebben om er überhaupt iets van te begrijpen. Keizer Qin shi Huangdi liet zich namelijk in 214 voor (!) Christus begraven met 8099 terracotta beelden om hem te beschermen in de eeuwigheid. De beelden zijn perfect bewaard gebleven, in 1974 opgegraven en te bezichtigen.

Beijing (Peking) is de hoofdstad van China. Beijing is een bijzondere stad vanwaar je gemakkelijk de Chinese muur bereikt. In de stad ligt de "Verboden Stad" en een ander belangrijke highlight is het plein van de hemelse vrede. In Beijing kan je shoppen tot je een ons weegt en biedt de stad een keur aan vertier.

Qufu ligt in de provincie Shandong en u vindt hier het geboortehuis en indrukwekkende tempels gewijd aan Confucius. Confucius behoort tot de meest invloedrijkste Chinese denkers aller tijden. De interessante hoofdstad van Shandong is Qingdao waar de zeildisciplines van de Olypische spelen plaatsvonden.

De Yellow Mountain wordt in China "Huangshan" genoemd. De berg ligt in het Oosten van China. Het landschap is bijzonder voorgegeven door invloed van erosie. Sta vroeg op en zorg dat de memorystick van de camera leeg is, want je schiet hier prachtige foto's. Naast het landschap treft u er bijzondere flora en fauna.

Shanghai is niet de hoofdstad, maar wel de grootste van China. De stad ligt aan zee en de haven vormt het economisch centrum. De sky-line van de regio Pudong is echt bizar. Het staat vol hypermoderne architectuur. Op Fangband Road maakt u kennis met het oude Shanghai. De tuinen van Yuyuan bieden juist weer totale rust.

De Gobi Woestijn is de grootste woestijn van Azie en Gobi betekent in het Mongools "heel groot en droog." De Gobi Woestijn kan u beter niet alleen betreden, maar een gids laat u kennis maken met het bijzondere landschap. Neem een schep mee, want de woestijn staat bekend om de vele vondsten van dinosauriers.

Guilin behoort tot de belangrijkste toeristische bestemmingen van China. De stad is omringt met prachtige kalkstenen rotsen waarvan Xiàngbí Shān en Yueliang Shan de bekendste zijn. In de stad vind je verder mooie parken en prachtige pagode's. Dit zijn karakteristieke Boedhistische tempel torens.