Iran

- Sfeer filmpje


Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

Regel zelf uw rondreis op Expedia.nl

Een vlucht, hotels en autohuur voor je rondreis Iran zelf regelen? Of alleen een vlucht boeken? Hoe je ook gaat rondreizen door Iran, bij Expedia kan je het in principe allemaal regelen.  >> www.expedia.nl

Rondreizen door Iran vanaf € 1.795

Iran is zeker één van de meest fascinerende landen van het Midden-Oosten. Een reis 2500 jaar terug de geschiedenis in!  >> Rondreizen Iran op koningaap.nl

Rondreis door Iran

Iran is een fascinerend mythisch land, en een rondreis door Iran doet u van de ene na de andere verbazing vallen. Het huidige Iran was de bakermat van het eens zo machtige Perzië. In Iran zijn vele overblijfselen uit deze en andere perioden van haar tot de verbeelding sprekende geschiedenis te vinden. En Iraniërs zijn trots op hun geschiedenis, cultuur en natuur. Bovenal zijn Iraniërs gastvrij en uitermate vriendelijk voor de toeristen die hun land aandoen.

Teheran is het beginpunt van een rondreis door Iran. De stad is groot, vol smog, het verkeer is chaotisch en Teheran telt zo'n tien miljoen inwoners. Toch is Teheran een fantastische stad om enkele dagen in te vertoeven. U krijgt er een goed beeld van het huidige én oude Iran/Perzië. Ook zijn er verschillende mooie musea. Frisse lucht haalt u in de bergen (Tochal) ten noorden van de stad. De zuidelijk gelegen provincie Fars wordt gezien als de bakermat van de Perzen. In de stad Shiraz liggen veel bezienswaardigheden en dient als uitvalsbasis voor een bezoek aan de imposante ruïne van Persepolis. In het zuiden van Iran ligt het eiland Kish. Dit is de Iraanse versie van Dubai en daarmee en attractie op zich.

Isfahan (of Esfahan) is een oude stad met indrukwekkende paleizen en vol prachtige moskeën. De stad staat ook bekend om de vervaardiging van Perzische tapijten en is een vast onderdeel van een rondreis door Iran. In het noorden - en relatief dicht bij Theheran - ligt de Kaspische zee. De jet-set uit Theheran trekt tijdens goed weer naar de stranden van dit meer/zee. Gezien de ligging dicht bij Theheran is een bezoek aan de toeristische plaatsen rond deze zee een relaxe afsluiting van een rondreis door Iran. Verspreid door Iran liggen ook mooie natuurgebieden zoals bijvoorbeeld het woestijnachtige Kavir National Park. Bezoek dit soort natuurgebieden om een goed beeld te krijgen van de natuur in het Perzische Midden Oosten.

Sfeer filmpjes Iran

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Iran? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Iran

Persepolis ligt dicht bij Chiraz en is een van de meest adembenemende bezienswaardigheden van heel Iran. De stad stamt uit de 5e eeuw voor christus en was de hoofdstad van het imposante Perzische rijk. Veel bouwwerken en beeldhouwwerken hebben 2500 jaar en de vernielingen door Alexander de Grote gelukkig overleefd.

Esfahān ligt centraal in Iran en is het boegbeeld van Iraanse kunst en cultuur. De stad barst werkelijk uit zijn voegen van de monumenten. De bekendste plek van de stad is Meidan Emam (of het Plein van de Imam), stammend uit het einde van de 16e eeuw. Aan het gigantische plein liggen vele bijzondere bouwwerken.

Bezoek in Teheran enkele musea. Het museum waar de kroonjuwelen van de Sjah bewaard worden mag zich over één van de meest indrukwekkende collecties ter wereld buigen. Ook het National Museum of Art, het Perzich tapijten museum en verschillende paleizen zoals het laatste paleis van de Sjah, het Niavaran Paleis zijn een aanrader.