CambodjaAzie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

Rondreis Cambodja met NRV

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een reis naar Cambodja met NRV. U kunt kiezen uit verschillende rondreizen of stel uw rondreis Cambodja zelf samen.  >> Aanbiedingen voor een rondreis door Cambodja

Rondreis Cambodja bij Koning Aap v.a. € 1995

Koning Aap biedt verschillende rondreizen aan door Cambodja en Zuid-Oost Azië. De groepsreizen variëren van 15 tot 29 dagen.  >> koningaap.nl

Rondreis door Cambodja

Een rondreis door Cambodja voert u naar het tropische Zuidoost-Azië. Cambodja grenst aan Laos, Thailand en Vietnam. De burgeroorlog tussen de regering en de Khmer Rouge is in Cambodja is ten einde en de afgelopen jaren verbetert de economische en infrastructurele situatie. Een rondreis door Cambodja is een goede manier de culturele rijkdom en natuur van dit land te bewonderen. Rondreizen door Cambodja kenmerkt zich door prachtige natuurgebieden, haar aardige bevolking, heerlijk eten en een schat aan cultuur.

Het startpunt van de meeste rondreizen door Cambodja is de hoofdstad Phnom Penh, een leuke dynamische stad die zo typisch is voor de regio Zuid-Oost Azië. Er zijn in Phnom Penh leuke musea en bijzondere tempels te bezoeken zoals de Wat Preah Keo. Vanuit Phnom Penh voert bijna iedere rondreis door Cambodja naar het noordelijk gelegen tempelcomplex Angkor Wat. Het uit de twaalfde eeuw stammende complex is het hoogtepunt van de Khmer architectuur en behoort tot de grootste religiueze bouwwerken ter wereld. Probeer bij Ankor Wat een zonsondergang of zonsopgang mee te maken en geniet van het overdonderende kleurenspel. Een rondreis door Cambodja voert u verder langs de lugubere, maar daarom niet minder interessante Killing Fields. De Ki lling Fields liggen dichtbij Phnom Penh en geven een indrukwekkende en confronterende inzage in de ideoterie die zich jarenlang in Cambodja heeft afgespeeld.

De kuststrook van Cambodja ligt in het zuiden van het land. Een paar dagen genieten op tropische stranden is een goede afsluiter van uw indrukwekkende rondreis door Cambodja. Een mooie badplaats met schitterende stranden is Sihanoukville. Beklim hier Bokor Mountain en geniet van een prachtig uitzicht over de weide omgeving. Probeer bijvoorbeeld per boot naar één van de eilandjes (bijv. Koh Rong of Samloem) te varen en daar een dag aan het strand te chillen. Ook het dichtbij Sihanoukville gelegen dorpje Kep is een aanrader.

Boek eenvoudig een duurzame rondreis Cambodja

Hét hoogtepunt van Cambodja is natuurlijk de oude stad van Angkor vlakbij Siem Reap. Angkor is door Unesco in 1992 tot werelderfgoed verklaard. Maar er is...  >> Meer over Cambodja en duurzaam boeken

Angkor Wat is de beroemdste bezienswaardigheid van Cambodja en is het hoogtepunt van Khmer architectuur. Ankor Wat is niet enkel één tempel, maar meer een heel complex van religieuze gebouwen, stammend uit de 12e eeuw. De bekendste tempel is gewijd aan de god Vishnu. De zonsondergang/opkomst is een must.

De Killing Fields zijn luguber, indrukwekkend, verre van vrolijk, maar een absolute must tijdens een bezoek aan Cambodja. Het is - samen met helaas vele andere locaties op aarde - een bewijs van de totale idioterie waar mensen toe in staat zijn. De bekendste monumenten zijn het Choeung Ek en het museum bij Tuol Sleng.

Sihanoukville ligt in het zuidwesten van Cambodja, behoort tot de bekendste havensteden van het land en is de hoofdstad van de gelijknamige regio. De stad is niet zo bijzonder. De eilanden en stranden in de omgeving van Sihanoukville zijn dat wel. Hier kunt u genieten van wit zand, palmbomen en het goede tropische leven.

De Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh herbergt is schatkist vol aan prachtige oude tempels, paleizen, stoepa's en musea. Enkele highlights in deze stad zijn Tuol Sleng, het nationaal museum en het koninklijk paleis. Wat Phnom is een must. Bezoek ook lokale markten, ga uit eten en slenter door de straten van deze stad.