Oman

- Vaccinaties
- Visum
- Sfeer filmpje


Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

Rondreis door Oman

Het Sultanaat van Oman, omringd door de Indische oceaan en de Golf van Oman, is misschien wel de meest fascinerende bestemming voor een rondreis op het Arabisch Schiereiland. De huidige Sultan heeft het land opengesteld voor buitenlandse toeristen en er is Oman op veel fronten gemoderniseerd, zonder iets van haar authenticiteit te verliezen. Uitstekende faciliteiten en infrastructuur zorgen in combinatie met de authentieke sfeer en eeuwenoude geschiedenis voor een unieke belevenis.

Het landschap van Oman vertoont veel afwisseling: een rondreis door Oman voert u langs stranden, woestijn, ruige bergketens, uitgestrekte palmplantages en schitterende oases. Oman beschikt over een maar liefst 1.700 kilometer lange kustlijn met hagelwitte stranden, azuurblauwe fjorden en indrukwekkende kliffen en rotsformaties. Het land is rijk aan wildlife. Ook de onderwaterwereld is de moeite meer dan waard, naast walvissen en dolfijnen komen voor de kust van Oman honderden verschillende soorten vissen voor. Een duikexcursie tijden uw rondreis is dan ook een aanrader.

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Oman. De meer dan 12.000 jaar oude geschiedenis van het land is nog steeds nadrukkelijk aanwezig in het huidige straatbeeld. Verspreid door het land zijn meer dan 500 forten, kastelen en torens te bezichtigen die getuigen van een roemrijk verleden. Samengevat: Geniet tijdens uw rondreis van deze rijke historie en laat u verrassen door de schitterende natuur van Oman.

Sfeer filmpjes Oman

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Oman? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Oman

Muscat is de hoofdstad van Oman. De oude stad beschikt over vele historische bezienswaardigheden zoals de forten van Al Jalali en Al Mirani. Een bezoek aan de Grand Mosque en de Soek van Mutrah mag niet ontbreken. Idem voor Alam, het paleis van de sultan. Voor een verfrissende duik kunt u terecht op één van de stranden.

Musandam wordt ook wel ‘het Noorwegen van Arabië’ genoemd vanwege de fjordachtige baaien en de steile bergen. Musandam ligt op het meest noordoostelijke punt van het Arabisch schiereiland. Voor duikers en snorkelaars is het kristalheldere water een waar paradijs. Voor wandelaars is en tocht door dit gebied een aanrader.

Na Muscat is Nizwa de tweede belangrijke toeristische bestemming. Van oudsher is Nizwa een centrum voor de traditionele zilversmeedkunst. Het fort van Nizwa is één van de oudste en indrukwekkendste bouwwerken van Oman. Een bezoek op vrijdag aan de grote en beroemde dierenmarkt in Nizwa mag niet ontbreken.

In Oman is een groot aantal wadi’s te vinden, waarvan Wadi Bani awf, Wadi Bawshar en Wadi Ghul de bekendste zijn. Het water in deze rivierbeddingen zorgt voor een weelderige groene oase met vooral veel kleurrijke vogels. Het is een ideale bestemming voor een picknick, een duik in helder water, trekking of canyoning.

Het Al Hajargebergte gebergte strekt zich uit in het binnenland tussen Muscat en Sur. Het Al Hajargebergte biedt een verbluffend mooi landschap. Woeste rotspartijen, kloven en kliffen staan garant voor een onvergetelijk kleurenspel. Ook voor de nodige activiteiten kunt u hier terecht zoals hiking-, klim- en mountainbiketochten.

Masirah is een eilandje gelegen op 15 kilometer van de oostkust van Oman. Het is een van de minder bekende parels van Oman, vol schoonheid en natuur. Voor liefhebbers van avontuur, stranden en wandelen is dit 60 kilometer lange eiland een aanrader. Door de goede wind is het eiland ook bekend onder wind en kitesurfers.