Sri Lanka

- Vaccinaties
- Visum
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

Rondreis door Sri Lanka

Sri Lanka is een heel mooi eiland om door rond te reizen. Een rondreis door Sri Lanka staat in het teken van jungle, heerlijk eten, tropische stranden, mystiek, vriendelijke mensen en hoofdzakelijk boeddhistische architectuur en cultuur.

Anuradhapura is een must tijdens een rondreis Sri Lanka. Deze stad is 1000 jaar de hoofstad van Sri Lanka geweest en herbegt een schat aan oude tempels, paleizen en andere interessante bouwwerken. Vanuit Anuradhapura is het goed aanreizen naar Polonnaruwa. Deze stad werd na Anuradhapura de hoofstad en barst van de interessante bezienswaardigheden. Een bezoek aan vier reusachtige boeddhabeelden in het noordelijk gelegen Gal Vihara is een aanrader. De hoofdstad van Sri Lanka is Kotte, dichtbij Colombo en behoort tot vast onderdeel van veel rondreizen door Sri Lanka. Galle is een stad met overblijfselen van de Nederlandse Gouden Eeuw.

De binnenlanden van Sri Lanka kenmerken zich door prachtig groene tropische regenwouden en uitgestrekte theeplantages. Een wandeling door dit soort natuur mag niet ontbreken tijdens uw rondreis. Bezoek als het even kan ook een theefabriek. Sri Lanka heeft prachtige stranden, vooral in het zuiden en zuidwesten. Hier kunt u genieten van wit zand, palmbomen en de onderwaterwereld. Een prachtige afsluiting van een indrukwekkende reis door Sri Lanka.

Rondreizen door Sri Lanka vanaf € 1695

Boek bij Koning Aap een combinatie van exotische cultuur en onbeschrijflijk mooie natuur met een rondreis door Sri Lanka...  >> Aanbiedingen voor een rondreis door Sri Lanka

Sfeer filmpjes Sri Lanka

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Sri Lanka? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Sri Lanka

Anuradhapura ligt in het noorden van Sri Lanka en is voor Boeddhisten een heilige stad. Een loot van de vijgenboom waaronder Boeddha verlichting vond is hier namelijk geplant in de derde eeuw voor Christus. De stad is ook eeuwenlang de hoofstad van Sri Lanka geweest. Er staan prachtige gebouwen in deze UNESCO stad.

In de heilige stad Anuradhapura staat de boeddhistische stoepa Jetavanaramaya, gebouwd op de ruïnes van het Jetavana-klooster. Het is het grootste gebrouw ter wereld dat uit baksteen is opgetrokken. na twee piramides van Gizeh is het ook het derde grootste gebouw ter wereld! Het bestaat uit ongheveer 93.300.000 gebakken stenen.

Dambulla ligt op zo'n 150 kilometer van Colombo en is een must tijdens een bezoek aan Sri Lanka. Er liggen unieke grottempels. Veel van de boeddhabeelden zijn bedekt met bladgoud. Vooral het mega grote gouden beeld op de ingang van het museum en de grotten is giganstisch. Ook zijn er sporen van het Hindoeisme te vinden.

Galle is een oude VOC vesting en het belangrijkste overblijfsel van de Nederlandse aanwezigheid op Sri Lanka. Zoals ook in New York en andere steden het geval is, vindt u in Galle Nederlandse straatnamen. Ook op de begraafplaats van Galle komt u veel Nederlandse namen. Het uitzicht vanaf de vesting op de omringende omgeving is prachtig.

Nuwara Eliya is een stad die nogal Engels doet voorkomen. De stad en regio was namelijk het centrum voor de Engelse theeplantage op Sri Lanka. Er staan daarom veel Victoriaanse huizen en zelfs golfbanen en parken. De natuur is prachtig. Op de vele terrassen staan helgroene theeplanten en in de mooie bossen is het heerlijk wandelen.

Kalutara is een van de vele prachtige badplaatsen van Sri Lanka. Het stadje is wel ernstig getroffen door de Tsunami van 2004. Inmiddels is men goed op weg om de toeristische voorzieningen weer op te bouwen en zodoende weer geld in het laatje te krijgen. De stranden en de wateren van Kalutara zijn prachtig, dus dat gaat goedkomen!