Turkije

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

22 daagse rondreis door Oost Turkije

Het nog weinig bezochte, dunbevolkte oosten van Turkije biedt een grote diversiteit aan interessante bezienswaardigheden in een altijd wisselend decor van de Anatolische hoogvlakte en de groene Zwarte-Zeekust.  >> Ga naar deze rondreis

Rondreis door Turkije

De Republiek Turkije is door de geschiedenis heen de brug tussen oost en west geweest. Het land is groot, evenals de afwisseling in klimaat en natuur. Turkije is een populair vakantieland en dat komt niet alleen door het lekkere weer en de mooie badplaatsen. In Turkse steden is veel te zien en de natuur van het land heeft veel te bieden. Bovendien is Turkije groot, erg groot. En dit maakt een rondreis door Turkije de perfecte manier om het land te verkennen.

Wie op zoek is naar een uitdagende rondreis moet zijn blik richten op het grote, vrij onbekende en nog niet door massatoerisme ontdekte Anatolië. Anatolië beslaat bijna geheel Turkije en heeft een prachtig landschap en bijzondere historische plaatsen. Anatolië is op te delen in het Zwarte Zee gebied in het noorden en het Middellandse Zeegebied in het zuiden. Een aanrader is het bezoeken van het bijzondere landschap van Cappadocië (centraal gelegen Anatolisch plateau). Het oosten van Anatolië is bergachtig en de bekendste berg daar is Ararat. De bevolking van Anatolië is uitermate gastvrij en de regio kent een duizenden jaren oude geschiedenis, waar Urfa, de geboortegrot van Abraham van getuigd.

Istanboel, het voormalige Constantinopel, is met haar 13 miljoen inwoners een van de grootste en dynamische steden ter wereld en een must tijdens een rondreis door Turkije. De bekendste bezienswaardigheden van de stad zijn de Haghia Sofia, Süleymaniye, de Blauwe Moskee en de Galata Toren stammend uit het jaar 528. De Bosporus-brug verbind letterlijk de Oost en West met elkaar. Ankara is de huidige hoofdstad van het land en biedt ook talloze mogelijkheden voor een interessant bezoek aan bijvoorbeeld de Romeinse en Byzantijnse resten of het mausoleum van Ataturk. Van de badplaatsen aan de Middelandse Zee zijn Mamaris, Alanya, Antalya en Bodrum slechts enkele bekende voorbeelden en uitermate geschikt om bij te komen van een indrukwekkende rondreis.

Rondreizen door Turkije al vanaf € 1.495

Ontdek het Oosten van Turkije of volg de zijderoute door het prachtige Turkije. Dit zijn reizen om nooit te vergeten!  >> Rondreizen door Turkije

Sfeer filmpjes Turkije

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Turkije? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Turkije

Cappadocie is echt fantastisch. De landstreek Cappadocië is een van 's werelds grootste natuurwonderen en het landschap en vooral de werking van het zonlicht op het steen en zand maken Cappadocie met Istanbul tot de meest fotogenieke regio's van Turkije. Een top bezienswaardigheid zijn de vele grotwoningen waar u kunt overnachten.

De kust van de Zwarte Zee is een populaire bestemming vooral voor de Turken zelf. Veel buitenlandse toeristen verkiezen de Middellandse Zee. Dat is jammer, want de regio beschikt over veel bijzondere dieren, uitgestrekte bossen, een rijke culinaire traditie, kratermeren, rivieren, en bergen waar u tal van activiteiten kunt ondernemen.

Haliç (Gouden Hoorn) is een natuurlijke haven in Istanbul. Istanbul zelf heeft een bewogen geschiedenis achter de rug en dat geldt zeker ook voor haar haven. Tegenwoordig is het rustig en schoon in Haliç, veldslagen en afvaldumpen vindt er niet meer plaats. Het is uitgegroeid tot een serene plek met veel wandelpaden en groen.

Alternatief voor een rondreis door Turkije

Boek een goedkope lastminute naar de Egeïsche kust en verken vanuit je luxe hotel het binnenland. Bezoek de ruïnes van Aphrodisias, de indrukwekkende kalkterrassen van Pamukkale en de antieke stad Efeze.  >> Last minute reizen Turkije

Aphrodisias ligt op 250 km van Izmir en is door de Grieken vernoemd naar de godin van de liefde, Aphrodite. De stad heeft veel geleden onder aardbevingen. Toch staan er nog veel gebouwen deels overeind. Vooral de Tempel van Aphrodite, het bouleuterion, het stadion, tetrapylon en thermen van Hadrianus zijn een bezoek waard.