BhutanAzie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

Rondreizen door het boeddhistische koninkrijk Bhutan

De rondreizen door het boeddhistische koninkrijk Bhutan voeren je ver buiten de gebaande paden. In dit geheimzinnige land, hoog in de Himalaya verstopt, ben jij één van de weinige buitenlanders die hier wordt toegelaten.  >> Rondreizen Bhutan

21-Daagse rondreis door Bhutan

Tijdens de 21-daagse rondreis naar Bhutan, Sikkim en Darjeeling bezoek je o.a. de hoofdstad Thimpu, de belangrijke kloosterforten in Punakha en Tongsa en de mooie Bumthang vallei.  >> Ga naar Djoser.nl

Rondreis door Bhutan

Een rondreis door Bhutan, het kleine koninkrijk in Azië, is een bijzondere ervaring van begin tot eind. Deze unieke bestemming ligt op de hellingen van het zuidelijke Himalaya gebergte tussen Tibet en India. Bhutan is één van de minst ontwikkelde landen ter wereld.

Massatoerisme wordt er tegengegaan, waardoor een rondreis door Bhutan allesbehalve goedkoop is, maar dat maakt de ervaring dan ook wel des te specialer.

Tijdens een rondreis door Bhutan kun je genieten van een ongerepte natuur met hoge bergtoppen en indrukwekkend diepe valleien. Maar de cultuur van dit land is al net zo fascinerend. Doordat het land behoorlijk geïsoleerd ligt zijn de gewoonten en gebruiken eeuwenoud en onveranderd gebleven. Religie speelt ook een grote rol in het boeddhistische Bhutan. Je vind er dan ook vele schitterende, religieuze bezienswaardigheden. Kloosters, stoepa’s, gebedsvlaggen en forten gebouwd in de bijzondere Dzong architectuurstijl kom je dan ook veelvuldig tegen.

Gedurende je rondreis door Bhutan zul je snel in aanraking komen met de vriendelijke en gastvrije bevolking. De bevolking, gehuld in kleurrijke klederdracht, is nog erg traditioneel, arm en zelfvoorzienend door middel van eigen landbouw. Het jaarlijkse hoogtepunt in Bhutan is het Tsechu festival, waarbij belangrijke boeddhisten worden geëerd door zowel monniken als de lokale bevolking. Het is een spectaculair feest om bij te wonen, met een variatie van prachtige kostuums, muziek, dansen en sport.

Het geheimzinnige Bhutan is de bestemming bij uitstek voor een sprookjesachtige en onvergetelijke rondreis. De beste reistijd voor dit land is van oktober tot en met november en van maart tot en met mei.