Malediven

- Vaccinaties
- Visum


Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

Rondreis door de Malediven

De Maldiven, doorgaans als Malediven geschreven, is een tropische eilanden archipel in de Indische Oceaan. De Malediven bestaat uit een groot aantal eilanden en atollen. De hoofdstad van de Malediven is Malé is en het hoogste punt van het eiland is slechts 2,5 meter hoog. Cultuurliefhebbers kunnen beter een andere bestemming kiezen. De Malediven zijn vooral een tropisch paradijs en een waar Walhalla voor duikers en watersporters.

Duiken, snorkelen, zeilen én uitrusten op de hagelwitte zandstranden is het devies op de Malediven. Het eilandenrijk bestaat uit vulkanische eilanden en de kuststrook is begroeid met koraal. Veel eilanden zelf bestaan ook uit koraal. Een mooie duikplek is op de Maledive nooit ver weg. U kunt vanuit uw bed zo tussen de tropische vissen en koraalriffen duiken. 's Avonds staat er waarschijnlijk kreeft of vis op het menu.

Een uitermate relaxe manier om de eilanden te verkennen is trouwens per kano. U geniet van dan in alle rust van het schilderij waar u doorheen peddelt. Een bezoek aan de Malediven is niet zozeer een bestemming waar u echt gaat rondreizen. Het is vooral een ultiem relaxe afsluiter wanneer u bijvoorbeeld een rondreis maakt door het zuiden van India of Sri Lanka.

Een duikboot is natuurlijk een unieke vervoersmiddel. En vooral in de prachtige onderwaterwereld van de Maledieven. Een tocht met een duikboot is vooral een aanrader voor mensen met kleine kinderen of voor diegenen die niet kunnen of durven duiken. Bijkomend voordeel is dat een expert u van allerlei weetjes voorziet.

Walvissen en dolfijnen spotten zal een onuitwisbare indruk op u achterlaten. Deze majestueuze dieren komen veelvuldig rond de heldere wateren van de de Malediven. Er komen bij de Malediven onder andere de volgende soorten voor: de potvis, de witlipdolfijn, de Longmanspitssnuitdolfijn en de zeer indrukwekkende orka.