India

- Sfeer filmpje


Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

Rondreizen India bij Koning Aap v.a. € 1295

Koning Aap biedt een aantal prachtige rondreizen door India aan. Alle delen van India kunnen worden aangedaan. U ziet veel zonder dat de reis diepgang verliest.  >> koningaap.nl

Rondreis door India

India is een enorm land met een grote diversiteit in landschap, mensen, talen, cuisine, flora, fauna en cultuur. Selecteer een bepaalde regio voor uw rondreis door India. Het land is namelijk zo interessant en divers, dat snel rondrennen door heel India eigenlijk zonde is. India kan opgedeeld worden in een bergachtig noorden, een middenstuk vol met grote rivieren zoals de Ganges en een plateau landschap in het zuiden. In het westen ligt een grote woestijn en in het oosten de kustgebieden en delta's van de Golf van Bengalen.

Wie van bergen houdt moet naar het noorden afreizen en de Himalaya in. Het is er genieten van de hoge toppen, rivieren en schitterende dalen. Houdt er is Kashmir wel rekening mee dat de politieke situatie niet helemaal op orde is. De noordelijk gelegen provincie Uttar Pradesh behoort tot de meest aantrekkelijke Indiase regio's, onder andere omdat hier de Taj Mahal hier te vinden is. Dit mausoleum behoort tot de meest indrukwekkende gebouwen ter wereld. Een rondreis door dit gebied is zeer afwisselend. De Ganges ligt meer in het westen van India. De Ganges is een heilige rivier voor Hindoes en jaarlijks trekken miljoenen naar het water om hun ziel te reinigen door het heilige water.

In heel India is er schitterende natuur te vinden. Het land telt maarliefst 75 nationale parken. De provincie Tamil Nadu ligt in het zuiden van India en is het twee na belangrijkste toeristengebied van het land. Overal in India liggen interessante steden en maarliefst zes steden tellen meer dan 5 miljoen inwoners; Bombay (Mumbai), Calcutta (Kolkata), Delhi (Delhi), Madras (Chennai), Bangalore (Bengaluru) en Haiderabad (Hyderabad). In deze steden is veel te zien en te doen. Goa is een badplaats in het westen en beroemd om haar schitterende tropische stranden, uitermate geschikt om af te koelen na een rondreis door India. Houdt er wel rekening mee dat er bijna geen inkomsten van het toerisme naar de straatarme lokale bevolking gaat, daar alles in handen is van buitenlandse bedrijven.

India rondreis zelf samenstellen

Riksja’s, heilige koeien en kleurige sari’s: welkom in India. Slaap in een paleis, vaar over de backwaters en zie de pelgrims in de Ganges rivier.  >> India rondreis zelf samenstellen

Sfeer filmpjes India

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over India? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes India

De Taj Mahal is misschien samen met de Pyramiden van Gizeh het beroemdste bouwwerk ter wereld. Het is grotesk en bij overweldigend kan Van Dale een foto van dit bouwwerk in zijn woordenboeken plaatsen. Het witter marmer geeft in iedere lichtsoort een unieke sfeer. Heel Agra is trouwens een interessante stad/regio.

Harmandir Sahib ligt in de deelstaat Punjab in het noordwesten van India, grenzend aan Pakistan. In de stad Punjab staat de Harmandir Sahib, of Gouden Tempel. Het is het belangrijkste heiligdom van de Sikhs en stamt uit de 16e eeuw. Het gouden gebouw is prachtig vanaf het water of vaste land, in daglicht of in het donker.

Darjeeling doet misschien een bel rinkelen doordat het op uw theezakje staat. Dit district ligt in het oosten van India en is beroemd om haar thee. De vruchtbare grond en vele theeplantages zorgen ervoor dat het landschap lieflijk oogt. Meer naar het noorden liggen echter woeste bergtoppen zoals de Kangchenjunga en Everest.

Delhi is een politiek, cultureel en economisch centrum van India. New Dehli valt hier ook onder en dit is de huidige hoofdstad van het land. Dehli heeft bijna tien miljoen inwoners en bezit veel bezienswaardigheden zoals de Lal Qila en Qutub Minar. Op het gebied van eten, stappen, theater etc. is hier veel te doen.

Periyar National Park is een schitterend in het uiterste zuiden gelegen nationaal park. In dit park komen onder andere nog tijgers voor. Verder vindt u hier schitterende diersoorten zoals herten, wilde honden en luipaarden. Ook bevindt het naamgevende Periyar lake zich in dit park met bijzondere vogels, bloemen en vlinders.

De Ganges is de belangrijkste rivier voor Hindoes. Hindoes geloven dat een bad in deze rivier de ziel reinigt. Miljoenen Indiers nemen jaarlijks een bad tijdens de vele religieuze festivals die aan de Ganges worden gehouden. Bezoek de plechtigheden en wees getuige van de rituelen, crematies en geloofsbeleving.