RuslandAzie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

Rondreis Rusland van Koning Aap reizen

Bij Koning Aap kunt u kiezen voor complete rondreizen in zowel privĂ©- als groepsverband langs alle hoogtepunten van Rusland. De Rusland reizen bezorgen u een...  >> Aanbiedingen voor een rondreis door Rusland

Rondreis door Rusland

Rusland is behoort tot de grootste landen ter wereld en de afwisseling bij een rondreis door Rusland is dan ook gigantisch. Rusland is ook een land van tegenstellingen. In Moskou wonen de meeste miljonairs ter wereld en in het rurale Rusland lijkt de tijd al honderd jaar stil te staan. De macht en rijkdam van Rusland is terug te vinden in het straatbeeld en vele musea. De natuur is divers en dit maakt Rusland tot een rondreisbestemming vol afwisseling.

Bijna iedere rondreis door Rusland doet het indrukwekkende Sint-Petersburg aan. Hier staan vele prachtige oude bouwwerken zoals paleis Peterhof en het Catharinapaleis. Een must in Sint-Petersburg is een bezoek aan het museum Hermitage met werken van da Vinci, Rafaël, van Rijn en Rubens. Bijna iedere rondreis door Rusland start in het boeiende Moskou. Hier is ook een keur aan kunst en cultuur te beleven. Buiten deze twee grote steden staat cultuurhistorisch Rusland vol mooie plaatsen zoals Suzdal (Soezdal), Rostov, Novgorod en Jaroslavl.

Vanuit de media hier kan een beeld ontstaan dat Rusland slecht met zijn natuur omgaat. Dit ligt echter wat genuanceerder. Er is geen land ter wereld die sommige natuurgebieden zo beschermt als Rusland. Er zijn 101 gebieden bij waar een mens niet mag komen (niet echt handig tijdens rondreizen). Maar niet getreurd, er zijn 40 nationale parken en talloze natuurreservaten. Probeer een rondreis te boeken die een combinatie maakt tussen steden en natuur. U krijg dan een goede indruk van de diversiteit van Rusland.

De Transsiberië Express zal iedereen bekend in de oren klinken. De met afstand langste spoorlijn van de wereld staat synoniem voor romatiek en avontuur. Het spoor loopt van Moskou door Siberië naar Vladivostok in het Oosten. Een reis met deze trein is niet goedkoop, maar het landschap en gehele reis an sich is echt onvergetelijk.

De Moskouse metro wordt iedere dag door niet minder dan 10 miljoen gebruikt. Op zich is dat juist een reden de metro te mijden. Maar de metro is zeer efficient en de stations zijn een attractie op zich. Rijk versiert met beeldhouwwerken, mozaïeken en worden soms zelfs door kroonluchters verlicht. In het weekend is het een stuk rustiger.

Jaroslavl ligt in het oosterlijk van Moskou en behoort tot de oudste steden van het land. Jaroslavl is vooral bekend om de vele gouden koepels die de kerken en andere bouwwerken van de stad sieren. Het gehele centrum staat zelfs op de UNESCO lijst. Vooral het Kremlin, de St. Johannes kathedraal en het Saviour klooster zijn prachtig.

De Wolga is de langste rivier van Rusland en veel grote en belangrijke steden liggen op de oevers van deze rivier. Een ideale manier om Rusland is te leren kennen is d.m.v. een cruise over deze rivier. U reist dan op een zeer comfortabele boot naar de verschillende cultuur schatten die aan de Wolga staan én geniet van het landschap.

Sint Petersburg is fantastisch. De Hermitage is natuurlijk de bekendste trekpleister, maar er zijn in Sint Petersburg vele schitterende gebouwen, musea, winkels, pleinen, wijken, restaurants, bars, parken, natuur om de stad, kathedralen, standbeelden, wateren enz. te bezoeken. Echt een topbestemming voor een citytrip!