Myanmar (Birma)Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

22 daagse rondreis Myanmar va € 2.495

Mooie rondreiz Myanmar van Koning Aap, met een paar hoogetpunten van het land zoals een bezoek aan de Gouden Rots, verkenning van het Inlemeer en slapen in boeddhistisch klooster.  >> Groepsreis Myanmar 22 dagen

Rondreis Myanmar (Birma)

Een rondreis Myanmar laat je op bijzondere wijze kennismaken met het pure en authentieke Zuidoost-Azië. The Golden Land, zoals het mystieke Myanmar ook wel genoemd wordt, is voor veel reizigers nog één van de minder bekende landen van Azië.

Tijdens een rondreis door het diverse Myanmar waan je je even in een compleet andere wereld. Tot 1989 was dit land ook wel bekend als Birma, maar draagt tegenwoordig officieel de naam Myanmar. Het is het grootste land op het vasteland van Zuidoost-Azië en het boeddhisme vervult een belangrijke rol in het dagelijks leven. Dit land kent een bijzonder rijk verleden en tijdens je rondreis door Myanmar zul je dan ook vele unieke culturele hoogtepunten, zoals gouden pagodes, mythische koningssteden en schitterende  tempels en paleizen ontdekken. Daarnaast heeft Myanmar een heel indrukwekkend en gevarieerd landschap, kleurrijke markten, prachtige vissersdorpjes, een overheerlijke keuken en een hartverwarmende bevolking.

Omdat Myanmar lang afgesloten is geweest voor de buitenwereld, zijn westerse invloeden ver te zoeken en kom je in aanraking met het echt traditionele Azië. Je kunt schitterende wandel- en boottochten maken door het betoverende landschap. Myanmar is een aanrader voor zowel een prachtige individuele rondreis als een onvergetelijke groepsrondreis.

Laat je zeker niet weerhouden, maar laat je voorafgaand aan een rondreis door Myanmar wel goed inlichten, want enige waakzaamheid wel op zijn plaats. Wegens conflicten tussen bevolkingsgroepen worden namelijk sommige gebieden voor reizigers afgeraden. In de maanden april tot en met oktober heeft Myanmar een verhoogde kans op overstromingen en landverschuivingen.Rangoon is een indrukwekkende stad vol prachtige koloniale architectuur en schitterende meren. Maar dé grootste trekpleister van de stad is wel de Schwedagonpagode. Deze rijkelijk met goud en edelstenen versierde pagode is de grootste tempel van Myanmar en één van de belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden ter wereld.

29 daagse rondreis Myanmar va € 2.895

Een reis door het authentieke Myanmar; veel contact met lokale bevolking, een bezoek aan de weinig bezochte plaatsen Hsipaw en Pyin Oo Lwin, wandelen langs minderhedendorpen en aan het einde van de reis relaxen op een tropisch strand!  >> 29 dagen Myanmar

Voor een fantastische ervaring dicht bij de natuur kun je tijdens je rondreis door Myanmar kun je een schitterende boottocht maken over één van de meren. Tijdens een boottocht over het Inlemeer bijvoorbeeld word je omringd door drijvende akkers, op palen gebouwde dorpen, traditionele vissers en prachtige waterbloemen.

Een leuke afwisseling tijdens je rondreis door Myanmar is de fascinerende stad Mandalay. Deze stad doet erg Chinees aan en de omgeving de met vele koloniale huizen en teakhouten kloosters is geweldig. Vanuit Mandalay kun je ook gemakkelijk de omliggende oude koningssteden Inwa, Amarapura en Sagaing Hill bezoeken.

Bagan heeft de grootste verzameling boeddhistische tempels, ruïnes en stoepa’s ter wereld en mag je zeker niet overslaan tijdens je rondreis door Myanmar. Dit in combinatie met de prachtige bergen maakt deze regio bijna sprookjesachtig. Dankzij haar tijdloze charme kun je hier heerlijk genieten van een onvergetelijk uitzicht tijdens een zonsondergang.

In de karststeen grotten van Pindaya vind je zo’n achtduizend Boeddhabeelden, een indrukwekkend gezicht. Het is een flinke klim naar de ingang van de grotten, dus verstandig is wel om dit in de koelte van de ochtend te doen. Bovenaan heb je een prachtig uitzicht over de omgeving van Pindaya. De kleurrijke markt van Pindaya is eveneens een bezoekje waard.

Door de hoogte van dit dorpje is het in Kalaw een stuk koeler dan in andere dorpen en steden van Myanmar. Je kunt hier ondermeer het kerkje en de grottentempel bekijken en je ontmoet hier ongetwijfeld de kleurrijke en gastvrije bergstammen. Daarnaast leent de bergachtige omgeving van Kalaw zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen.

Om een rondreis door Myanmar ontspannen af te sluiten ga je naar het strand van Ngapali. Dit is één van de mooiste stranden van Myanmar. Je waant je hier in heerlijk tropische sferen met prachtig wit zand, palmbomen en kristalhelder water. Je kunt er ongestoord zwemmen en snorkelen en genieten van een heerlijk vers gevangen visje of opengebroken kokosnoot.