LaosAzie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

Rondreis Laos en Cambodja

Nu de grens tussen Laos en Cambodja geopend isbiedt Konging Aap een prachtige 'overland' route aan.  >> Rondreis Laos en Cambodja

Rondreis door Laos

Laos is minder bekend als reisbestemming dan Vietnam, Thailand of Maleisie. Toch is een rondreis door Laos een aanrader voor wie avontuurlijk wil rondreizen. Het land heeft op het gebied van cultuur en natuur namelijk enorm veel te bieden. Laos is (nog) goedkoper dan andere Zuid-Oost Aziatische landen en is ook onder backpackers een populaire bestemming.

Bijkomend voordeel kan zijn dat Laos net wat minder toeristisch en authentiek is dan haar buurlanden. Wie het binnenland intrekt komt in gebieden die gevrijwaard zijn van Westerse invloeden.

De hoofdstad van Laos is Vientiane en het startpunt voor rondreizen door Laos. De stad heeft veel bezienswaardigheden waarvan de Pha That Luang een must is. Deze gouden stupa is het nationale symbool van Laos. Luang Prabang is een schitterende oude stad op. Laos heeft een bergachtig binnenland waar de begroeiing bestaat uit jungle. Samen met de vele rivieren vormt dit een prachtig landschap en er komen vele diersoorten voor. Mooie tochten door de natuur per boot zijn daarom een aanrader. Het is niet alleen een mooi maar ook erg praktisch.

Neem trouwens "van de gebaande paden af" bij een rondreis door Laos niet altijd te letterlijk. In sommige gebieden liggen namelijk nog onge-explodeerde bommen en landmijnen uit de Vietnam oorlog. Laat dit je niet weerhouden voor een rondreis door Laos, maar  vraag voor de zekerheid locals of aanwezige NGO's om meer informatie.

Vientiane is de hoofdstad van Laos. Pha That Luang is de bekendste bezienswaardigheid, maar bezoek ook zeker Wat Si Saket en Patuxai. Xieng Khuan is een oud beeldenpark op 25 kilomter van Vientiane maar ook zeker de moeite waard!

Vang Vieng is een bekend backpackersdorpje. Tuben is hier - net als veel andere plaatsen in Z-O Azie - populair. Je zakt in een autoband en met een een biertje in de hand de rivier af.

Luang Prabang is de vroegere hoofdstad van Laos. Deze stad staat in zijn geheel op de UNSECO lijst en telt vele oude tempels. Slenter door tussen de oude Kmher bouwwerken en waan je eeuwen terug in de tijd.

De Pak Ou grotten bevinden zich op 25 km van Luang Prabang. In de grotten staan veel eeuwenoude Boeddhabeelden. De grotten zijn alleen per boot bereikbaar vanauit Luang Prabang. U kunt in dit stadje ter plaatse een excursie regelen.

De Mekong Rivier is een van de levensaders van Laos. Langs de rivier vind je daarom veel bezienswaardigheden. Een reis over water is zowel rustgevend als er handig in een land waar de infrastructuur voor verbetering vatbaar is.

De Vlakte der kruiken is een bijzonder stukje Laos. Het landschap is mysterieus en eigenlijk weet niemand met zekerheid hoe de bijzondere urnen/kruiken op dit veld terecht zijn gekomen en wat de functie is. Praktisch zijn de kruiken i.i.g. niet, de grootste kruik is meer dan 3 meter hoog en weegt 6000 kilo!