NepalAzie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

Rondreis Nepal combinaties van Koning Aap

Bij Koning Aap kunt u kiezen voor complete rondreizen in zowel privĂ©- als groepsverband. De Nepal reizen bezorgen u een onvergetelijke vakantie...  >> Aanbiedingen voor een rondreis door Nepal

Rondreis door Nepal

Rondreizen is eigenlijk de enige manier om dit schitterende land te leren kennen. Een rondreis door Nepal staat vooral in het teken van de ongerepte natuur die te vinden is in de gebieden die geheel in het Himalaya gebergte liggen. Maar ook de rijke locale architectuur en tradities maken Nepal tot een interessante bestemming.

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en het start en eindpunt van iedere rondreis door Nepal. In het centrum van Kathmandu ligt het koninklijk paleis. In de buurt van dit plein barst het van de bezienswaardigheden zoals tempels en stupa's. Dit zijn verre van de enige bezienswaardigheid in de buurt van Kathmandu. Even buiten Kathmandu liggen de oude steden Bhaktapur en Patan. Een must op veel rondreizen door Nepal.

Het merendeel van de toeristen in Nepal komt vooral om het indrukwekkende berglandschap van het land te bewonderen. Veel van de bergen boven de 8000 meter liggen in Nepal of zijn vanuit Nepal te bewonderen. Vanaf Poon Hill heeft u een brilliant uizicht over de 8000-ers Dhaulagiri en Annapurna. Maar laat hoogte niet de enige graadmeter zijn voor prachtige vergezichten. Uitzicht op bergen als de Macchapurchare en de oostelijk gelegen Ama Dablam zijn even indrukwekkend. Voor mensen met een goede conditie is het raadzaam een uitdagende rondreis door Nepal te boeken, bijvoorbeeld naar het basecamp van Mount Everest. U krijgt dan een veel beter beeld van hoe indrukwekkend de Himalya eigenlijk is. De natuur van Nepal leent zich ook voor bijvoorbeeld raften en mountainbiken. Deze activiteiten zijn bij veel rondreizen door Nepal extra bij te boeken.

Vanuit Sarangkot nabij Pokhara heeft u een uitzicht waar bijna geen plek ter aarde aan kan tippen. Het kleurenspel bij zonsopkomst en zonsondergang is adembenemend. Vanuit Sarangkot ziet u in de verte indrukwekkende bergen zoals de Dhaulagiri en het Annapurna massief. Beiden bergen behoren tot de 16 bergen hoger dan 8000 meter.

Royal Chitwan National Park is het oudste Nationale Park in Nepal en kenmerkt zich door een zeer gevarieerde geografie, flora en fauna. De manier om dit gebied te verkennen is per olifant. In het park komen niet minder dan 40 bijzondere zoogdieren voor waarvan de neushoorn de bekendste en makkelijkst te spotten is.

Bhaktapur behoort is een oude middeleeuwse stad nabij Kathmandu. Op deze plek vindt u interessante oude gebouwen en krijgt u een indruk van de culturele rijkdom en geschiedenis van Nepal. Vooral rond het centrale plein staan mooie gebouwen zoals het paleis. De stad is vermaard om haar yoghurt en wrongel.

Mount Everest heeft twee base camps. Dit zijn een soort campings vanwaar klimmers een toppoging wagen. Het basiskamp aan de Nepalese kant van de hoogste berg ter wereld is te bereiken via een uitputtende maar onvergetelijke tocht van ongeveer 10 dagen. U loopt door, letterlijk én figuurlijk, adembenemende natuur en landschappen.

Nagarkot is misschien een van die weinige plekken die aan het uitzicht vanaf Sarangkot kan tippen. Vanuit het dicht bij Kathmandu gelegen Nagarkot heeft u zicht op de overige 8 bergen boven de 8000 meter van Nepal, onder andere op Mount Everest. Nagarkot is behoorlijk toeristisch en het biedt dan ook een keur aan faciliteiten.