Noorwegen

- Highlights
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Europa

  1. Denemarken
  2. Duitsland
  3. Engeland
  4. Finland
  5. Frankrijk
  6. Griekenland
  7. Groenland
  8. Hongarije
  9. Ierland
  10. IJsland
  11. Italie
  12. Kroatie
  13. Luxemburg
  14. Noorwegen
  15. Oostenrijk
  16. Portugal
  17. Schotland
  18. Sloveniƫ
  19. Spanje
  20. Tsjechie
  21. Wales
  22. Zweden
  23. Zwitserland
Rondreis > Europa > Noorwegen > Met de camper door Noorwegen reizen

Met de camper door Noorwegen reizen

Op vakantie gaan met een camper is een avontuurlijke manier van reizen die vooral veel vrijheid geeft. Zelf bepalen hoe lang je ergens blijft, wanneer je onderweg stopt en nooit je koffer hoeven in- en uitpakken: het is voor veel reizigers dé reden om met een camper op vakantie te gaan. Met zijn rustige wegen, handige campervoorzieningen en natuurlijk prachtige natuur is Noorwegen het ideale land om met de camper te verkennen.

Een camper huren

Voor veel mensen begint de reis naar Noorwegen met het huren van een betrouwbare camper. Huur je een camper in Nederland en rij je naar Noorwegen, of boek je een vliegticket en huur je daar een camper? De meeste mensen kiezen ervoor om in Nederland een camper te huren, omdat Noorwegen niet zover van Nederland vandaan ligt. Je kunt via Denemarken en Zweden rijden of een overtocht met de boot maken vanuit Hirtshals (Denemarken) of Kiel (Duitsland). Vroeg reserveren voor de boottocht is aan te bevelen, omdat de boot snel vol zit. Een Nederlandse aanbieder bij wie u een camper kunt huren is Camper.nl. Ziet u het niet zitten om helemaal naar Noorwegen te rijden? Bij Holiday Campers kunt u in Nederland vast een camper boeken, die u vervolgens in Oslo ophaalt.

Routes door Noorwegen

Voor de meeste reizigers start de rondreis in het zuiden van Noorwegen. Je kunt richting het westen rijden langs de kust, via Stavanger naar het sfeervolle plaatsje Bergen en de Hardangerfjorden. Je kunt ook oostwaarts gaan rijden, richting hoofdstad Oslo. Bij reizigers die richting het midden en noorden van Noorwegen rijden is het Setesdal erg populair. In het noorden ligt de eilandengroep Lofoten en de Noordkaap, waar je het Noorderlicht kunt bewonderen. Onderweg kom je langs prachtige bergen, dorpjes en fjorden. De belangrijkste tip voor het rondreizen door Noorwegen: neem de tijd, zodat je onderweg kunt genieten van de mooie natuur en pittoreske dorpjes. En het fijne is: met een camper bepaal je zelf wanneer je stopt om een wandeling te maken of ergens te lunchen!

Overnachten in Noorwegen

Noorwegen is een veilig land om met de camper te verkennen en heeft bovendien rustige wegen. Er zijn goede campervoorzieningen langs de wegen, zoals plekken om uw afval te deponeren of uw chemisch toilet te legen. Overnachten is verboden op parkeerplaatsen langs snelwegen, op minder dan 150 meter afstand van huizen of langs openbare wegen. Gelukkig heeft Noorwegen veel campings die beschikken over goede faciliteiten. Voor de reizigers die wat avontuurlijker ingesteld zijn, biedt het Noorse ‘allemansrecht’ uitkomst. Dit houdt namelijk in dat u overal in de natuur vrij mag kamperen, mits u toestemming heeft van de grondeigenaar en uiteraard uw afval opruimt.