Engeland

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Slovenië
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland

Rondreis door gevarieerd Engeland

Ontdek Engeland, Schotland en Wales. Een land van vele overeenkomsten maar ook grote verschillen. Boek een (auto) rondreis.  >> Ga naar Pharos Reizen

Rondreis door Engeland

Aan de overkant kant van de Noordzee ligt Engeland, een uniek land waar traditie en nieuwe trends hand in hand gaan. Het land is zowel per trein, boot als vliegtuig goed bereikbaar en Engeland beschikt over een enorme variëteit in aanbod voor een interessante rondreis.

In de natuurgebieden als het centraal gelegen Lake-District is het heerlijk vertoeven. Warwickshire ligt ook centraal in Engeland en een bezoek aan de geboorteplaats van Shakespeare, Stratford upon Avon mag tijdens een rondreis door Engeland niet ontbreken. In deze county liggen ook Kenilworth Castle en vooral het Warwick Castle is een aanrader. Koud en nat is het lang niet overal in Engeland. In de badplaatsen in het zuiden groeien zelfs palmbomen. Een bezoek aan het zuiden van Engeland is zowieso een aanrader. Het landschap, kuststrook en leuke stadjes in bijvoorbeeld Cornwall, Devon en Kent is zeer veelzijdig. De aardige Engelsen zullen je er snel thuis doen voelen.

Londen is een van de mooiste en veelzijdigste steden van de wereld. De musea beschikken door het koloniale verleden van deze wereldmacht over uitgebreide collecties. U kunt in deze metropool blijven winkelen, uitgaan en rondwandelen. Maar ook steden als Newcastle, Liverpool, Oxford, Canterbury en York zijn een bezoek meer dan waard. Rondreizen door Engeland doe je met de auto (wel links blijven rijden).

Ferry overtocht Engeland met Stena Line

Stena Line heeft dagelijks twee afvaarten van Hoek van Holland naar Harwich. Of u nu kiest voor de nachtafvaart of de dagafvaart, één ding is zeker: u reist zeer comfortabel en voordelig.  >> Boek uw overtocht bij Stena Line

Autorondreizen vanaf € 295,-

Groot-Brittannië boedt ongekende mogelijkheden voor heerlijke vakanties en rondreizen. Boek een gevarieerde auto of busreis en ontdek wat Groot-Brittannië allemaal te bieden heeft.  >> Bekijk de reizen van De Jong Intra

Ferry overtocht IJmuiden - Newcastle

Neem met uw auto de ferry vanaf IJmuiden naar Newcastle. DFDS vaart de noordelijkste route naar Groot-Brittannië.  >> Boek uw overtocht bij DFDS

Kent wordt wel de tuin van Engeland genoemd en is goed per voet of fiets te verkennen. In Kent vind u mooie landschappen, middeleeuwse stadjes, kastelen en badplaatsen. De stad Canterbury met haar wereldberoemde cathedraal is een must. Aan de oostkust kunt u zich vergapen aan de witte kliffen van Dover.

Warwickshire, in het midden van Engeland, heeft prachtige landschappen en leuke stadjes. Stratford upon Avon is de geboorteplaats van Engelands beroemdste dichter/schrijver William Shakespeare en de verhalen van Robin Hood vinden hun oorsprong in Warwickshire. Kenilworth Castle en Warwick Castle zijn een must.

Jersey is ongeveer twee maal zo groot als Texel en heeft door haar ligging een prettige mix van Franse en Britse invloeden.  Vanuit Nederland is het makkelijk het eiland te bereiken, per (car)ferry of door de lucht. Jersey biedt plezier en vertier voor alle leeftijden. Het eiland kent o.a. meer dan 750 verschillende wandelingen.

Devon is een graafschap in het zuid-westen van Engeland en kenmerkt zich door haar zachte klimaat, typische dorpjes, mooie kusten, prachtige natuur en vriendelijke inwoners. In het nationaal park Exmoor zijn wilde rode herten, ponys en vele prachtige vergezichten te zien. Het Dartmoor National Park is groot een heide- en veengebied.

London telt 7 miljoen inwoners en per jaar bezoeken vele miljoenen toeristen de stad. In Londen kunt u goed winkelen op Bond en Oxford Street, musea bezoeken zoals het British Museum en beroemde gebouwen zoals het House of Parliament met de Big Ben. Als de zon onder gaat hoeft u zich in Londen zeker niet te vervelen.

Sfeer filmpjes Engeland

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Engeland? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Engeland