ZwedenEuropa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Sloveniƫ
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland

Boek uw rondreis vakantie Zweden

De ongerepte natuur maakt Zweden tot een heerlijk land voor rondreizen. Maar ook cultureel heeft Zweden veel te bieden.  >> Ga naar Pharos Reizen

Rondreis door Zweden

Zweden is een van de landen in Europa waar je een keer een rondreis gemaakt moet hebben. Een rondreis door Zweden voert je namelijk door een adembenemend mooi landschap. De Zweden zijn zich bewust van hun natuurlijke rijkdommen en respecteren haar flora en fauna. De natuur in geheel Zweden is weids en puur natuur.

Het land biedt naast haar mooie landschappen ook een moderne cultuur, met veel design en een trendy lifestyle. Dit wordt afgewisseld met eeuwenoude gebouwen, musea en tradities. De afwisseling bij een rondreis door Zweden is dus prachtig. Juist dat wat rondreizen zo leuk maakt.

In het noorden van Zweden vind u een uitgestrekt en imponerend landschap van de Samen. U kunt er prachtig wandelen, skien, kanoen of er met de hondenspan op uit. Zweden leent zich goed voor liefhebbers van sportvissen. In het midden van Zweden treft u mooie mix tussen cultuur en natuur. In het zuiden wisselen cultuur in Gotenburg en een prachtige kuststrook en meren elkaar af. Stockholm is een leuke stad en gevestigd op zo’n 14 kleine eilanden.

Rij met je eigen auto via Denemarken naar Zweden of pak de ferry. Wie geen zin heeft om lang te rijden kan een auto huren voor de rondreis door Zweden.

Ferry overtocht naar Zweden met Stena Line

Met Stena Line vaart u met de boot op de meest comfortabele manier met uw auto naar het prachtige ScandinaviĆ«.  >> Boek uw overtocht bij Stena Line

Stockholm is een prachtige stad van 1,5 miljoen inwonders, waar een prettige sfeer hangt en ontelbaar veel leuke dingen te doen zijn. Vrij bijzonder voor een grote hoofdstad is dat het oude stadscentrum is gelegen op verschillende eilanden. Deze eilanden zijn voor een groot gedeelte autovrij.

Öland ligt in de Baltische Zee en wordt ook wel het Monaco van het Noorden genoemd. Niet onterecht, daar Öland bijna altijd de meeste zonuren van heel Zweden heeft. Öland is een mengeling van oude tradities, prachtige natuur en een goed klimaat.

In het Värmland is een gebied wat zich kenmerkt zich door een glooiend landschap, vele en meren en rustige dorpjes en stadjes. De natuur is overweldigend, de bewoners zijn vriendelijk en er zijn vele activiteiten te ondernemen. Als u overvaart vanutit Göteborg is het gebied binnen enkele uren rijden te bereiken.

Lapland behoort tot een van de dunstbevolkte gebieden van Europa. Een deel van de bewoners staat bekend als het bijzondere volk van de "Samen". De Samen staan zijn bij ons beter bekend onder de naam Lappen. Dit is echter een verbastering van een scheldnaam voor dit boeiende volk, en u kunt dit dus beter niet gebruiken.