Tsjechie

- Sfeer filmpje


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Slovenië
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland

Rondreis Tsjechie bij de specialist v.a. € 175 p.p.

Maak een prachtige rondreis met de auto door Tsjechië met Tsjechoreizen! Natuurlijk zijn wij bereid u te adviseren welke bestemmingen het beste aansluiten bij uw wensen. Reserveer telefonisch of stel zelf uw eigen autovakantie samen.  >> www.tsjechoreizen.nl

Rondreis Tsjechie per bus of vliegtuig v.a. € 199 p.p.

Een absoluut uitstekende manier om Tsjechie te ontdekken is met een van de veelzijdige excursie- of rondreizen van De Jong Intra. Boek een vliegreis of busreis en geniet onbezorgd van al het moois dat Tsjechië te bieden heeft.  >> www.dejongintra.nl

Rondreis door Tsjechië

Tsjechië ligt op slechts 900 kilometer rijden. De toegankelijke infrastructuur van het land zorgt ervoor dat u op talloze manieren van, naar en binnen Tsjechië kunt reizen. Tsjechië is doordrenkt met cultuur en historie, het is de bakermat van de biersoort pils en de gastvrije Tsjechen houden van het buitenleven. Door het landklimaat beschikt het land over lekker warme zomers en strenge winters met veel sneeuw.

Het Tsjechische landschap is gevarieerd en biedt u vele mogelijkheden op het gebied van ontspanning en natuur. In het noordwesten/zuidwesten ligt de regio Bohemen. Het noorden van Bohemen kenmerkt zich door een bergachtig landschap waarvan het Reuzengebergte het bekendst is. Langs het zuidwesten ligt het uitgestrekte Boheemse Woud. Meer naar het zuidoosten ligt Moravië, een gebied dat onder andere bekend is van haar wijnproductie. Ook zijn er in heel het land talloze mooie meren en rivieren waar u kunt vissen of recreëren. De natuurgebieden in Bohemen en Moravië bieden u de mogelijkheid van wandelen tot actieve buitensporten in de zomer.

De rijke geschiedenis van Tsjechië onder andere terug te vinden in de prachtige wereldstad Praag. Met haar musea, theaters, galerieën, uitgaansleven en prachtige gebouwen is deze metropool een absolute aanrader om eens te bezoeken. Maar ook stadjes als Ceske Krumlov en Pilzen zijn een bezoek meer dan waard. Door vulkanische activiteiten liggen verspreid over het land vele thermale baden en kuuroorden, vooral in en om Karlovy Vary.

Vakantie in Tsjechië

Een Tsjechië vakantie is zeker de moeite waard, voor zowel een rondreis, wintersport als een ontspannen zomervakantie.  >> Tsjechie vakantie

Sfeer filmpjes Tsjechie

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Tsjechie? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik hieronder op de player en geniet!  >> Filmpjes Tsjechie

Praag behoort tot de oudste en mooiste steden van Europa. De stad heeft niet veel geleden onder de verwoestende effecten van oorlog en oude gebouwen zijn goed onderhouden. Praag is daardoor uitgegroeid tot een van de mooiste steden ter wereld. De stad is wereldberoemd om haar prachtige historische bouwerken, en cultuurschatten.

Het Reuzengebergte (Krkonoše) is een prachtig gebergte. De hoogste top is de Sněžka (1.602 meter) en met zijn diepe dalen en steile hellingen heeft het gebergte een gemiddelde hoogte van 1.200 meter. ’s Zomers kunt u er heerlijk wandlen en ’s winters is het uitermate geschikt om te skien in bijv Harrachov en Špindlerův Mlyn.

Het Boheemse Woud staat bekend om haar zeer dicht beboste heuvels (tot 1400m) en wordt ook wel “het land van de duizend meren” genoemd. Het Boheemse woud (Šumava) is een van de meest betoverende gebieden van Tsjechië. Het is het gebied van verborgen meren, wouden, kastelen en schilderachtige landgoederen en dorpjes.

Moravië is een historische regio in Midden-Europa en omvat het oostelijke deel van Tsjechië. De bekendste trekpleisters zijn Brno, Zelená Hora en Ostrava. Het landschap van Noord Moravie bestaat voornamelijk uit ongerept hooggebergte. Zuid Moravië heeft een rijke cultuur en behoort tot de beste wijngebieden van Tsjechië.

Český Krumlov is een van de meest historische steden van Tsjechie. U waant zich in één groot openlucht museum met prachtige monumenten. In de provincie Zuid Bohemen kunt u trouwens talloze historische steden, ruïnes, kastelen, kerken en kloosters vinden. In de omgeving van Český Krumlov liggen mooie wandelroutes uitgestippeld.

Pilsen is de vierde stad van het land, na Praag, Brno en Ostrava. Tsjechen en pils is als Fransen en wijn. En Pilzen is de bakermat en naamgever van de pils. Een bezoek aan een bierbrouwerij is dan ook een must tijdens een bezoek aan deze historische stad. Ook de fabrieken van Škoda zijn gevestigd in deze stad.

Karlovy Vary is de beroemdste van alle Tsjechische kuuroorden. Dit dankt zij mede aan haar rustieke ligging in een heuvellandschap aan de rivier de Tepla, wat "warm " betekent in het Tsjechisch. Door vulkanische activiteiten zijn er ongeveer 60 warme waterbronnen onstaan, die zout- en zwavelhoudend water doen ontspringen.