GroenlandEuropa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Sloveniƫ
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland

Rondreizen Groenland

Groenland is het land van Inuitcultuur, een overweldigend landschap en immense ijsbergen. Er zijn vele manieren om op Groenland rond te reizen: cityhoppen, per (zeil)schip, te voet, op de ski's en met hondensleden. Kies uw favoriete manier van reizen en bezoek de mooiste plekjes!  >> Rondreizen Groenland van Beluga Adventures

Rondreis door Groenland

Een rondreis door Groenland is een ontdekkingsreis door de wereld van het indrukwekkende Noordpoolgebied. De prachtige natuur met vele fjorden en enorme gletsjers zal je verwachtingen zeker overtreffen. Groenland is het grootste eiland ter wereld maakt deel uit van het koninkrijk Denemarken en heeft slechts 55.000 inwoners.

Je kunt er het hele jaar door wintersporten en dankzij de eindeloze ruimte is Groenland een leuke uitdaging voor wandelaars, vissers, kajakkers, bergbeklimmers en mountainbikers. Een rit met de traditionele hondenslee is een unieke ervaring en moet je absoluut gedaan hebben tijdens je rondreis.

Tijdens een dagtocht door de wildernis van Groenland zal je je bewust worden van de intens zuivere poollucht en kun je dieren spotten zoals muskusossen, rendieren en poolberen. In de wateren leven onder meer walvissen, zeehonden en walrussen. Tijdens je rondreis door Groenland zul ongetwijfeld ook kennis maken met de Inuit bevolking, hun bijzondere cultuur en eeuwenoude geschiedenis.

Het zuiden van Groenland is wat warmer dan het noorden. Hier vind je ook een vruchtbaar gebied vol groene heuvels, bloemenweides en blauwe fjorden met ijsbergen. Je komt hier ook restanten uit de Vikingtijd tegen. 's Nachts is het vaak helder in Groenland en met een beetje geluk kun je een prachtige sterrenhemel en het noorderlicht ontdekken.


Reizen tijdens je rondreis door Groenland is nog niet zo simpel, want de steden zijn niet verbonden door wegen. Je moet dus vliegen of varen. Een fantastische ervaring, want je beleeft het eiland op een heel bijzondere manier. Tijdens een cruise sta je oog in oog met walvissen en enorme ijsbergen. Een helikopter- of vliegtuigvlucht voorziet je van een spectaculair panoramisch uitzicht over de eindeloze ijskap.


In het westen van Groenland ligt de populaire natuurattractie Ilulissat IJsford. Dit is de monding in zee van de enorme gletsjer Sermeq Kujalleg. Erg bijzonder is dat deze gletsjer niet van steen, maar helemaal van ijs is. Daarbij is het ook één van de meest actieve gletsjers ter wereld. Hij beweegt wel zo’n 19 meter per dag.


In tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden is Disko Bay een rustige plek en zeer geliefd wandelgebied. De Noorse stichter van Groenland, Erik de Rode, en de oorspronkelijke inwoners kwamen via Disko Bay aan land. Je vindt er nog een aantal leuke kleine dorpjes en kunt er genieten van prachtige vergezichten.


De oorspronkelijke bewoners van Groenland zijn de Inuit, ook wel Eskimo’s genoemd. Het is een nomadenvolk, dat zeer goed kan jagen en vissen. Ze hebben de kajak uitgevonden en hullen zich in prachtige kleurrijke klederdracht. Samen met de Groenlanders, een mengeling van Denen en Inuit, vertegenwoordigen zij bijna 90% van de bevolking. De overige bewoners zijn Europees, voornamelijk Deens.


In het oosten van Groenland vind je een aantal dorpen waar je goed de sfeer kunt proeven van deze zeer geïsoleerde streek. Kulusuk is een dorp gelegen in een prachtige toendra vol bloemen. Vlakbij ligt het dorp Tasiilaq, waar houten huisjes in allerlei kleuren bovenop een heuvel liggen met uitzicht over de fjorden. Vanuit beide dorpen kun je diverse excursies ondernemen.


Tijdens je rondreis door Groenland zul je waarschijnlijk opvallend veel gekleurde huizen tegenkomen. Dit is vroeger door de Denen ingevoerd. De kleuren gaven de eigendomsverhoudingen weer. Gele gebouwen hadden te maken met gezondheidszorg, blauwe met post en telefonie, groen met onderwijs en kerkelijke zaken en rode met handel. Tegenwoordig gaat deze verdeling echter niet meer op.


Nuuk is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Groenland. Je kunt er het Nationaal Museum of een bioscoop bezoeken of één van de vele excursies ondernemen. Nuuk leent zich erg goed voor diverse outdooractiviteiten. Zo zijn er twee skiliften, een golfbaan, ideale visspots, klimfaciliteiten en meerdere hiking tracks.


In het dorpje Igaliko liggen de ruines van Garðar, dat ooit de religieuze hoofdstad van de Vikingen op Groenland was. Het middelpunt is de voormalige kathedraal, een 12e eeuws zandstenen kruiskerk. Het dorpje wordt bovendien als mooiste dorp van Groenland beschouwd door veel bezoekers, vanwege haar mooie, landelijke ligging.