Finland

- Fotoalbum


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Sloveniƫ
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland

Rondreis Noordkaap en Lofoten

Deze veelzijdige rondreis zit vol bijzondere aspecten van Noorwegen, Zweden en Finland. U rijdt langs prachtige meren en door diepe bossen alvorens u het uitgestrekte Lapland bereikt.  >> Rondreis Lapland

Fly & drives naar het pure Noorden

Uw ontdekkingsreis begint hier op de poolcirkel en heel Noord-Europa ligt aan uw voeten; welkom in de laatste wildernis van Europa!  >> Bekijk de rondreizen

Rondreis door Finland

De adembenemende schoonheid van Finland maakt het land meer dan geschikt voor een onvergetelijke rondreis. De ongerepte natuur met zuivere lucht en kristalhelder water nodigt uit voor heerlijke wandelingen, raften, kanotochten, dieren spotten of gewoon lekker uitrusten aan het water of in een van de vele nationale parken die verspreid zijn over het land. Finland is namelijk na Ijsland en Noorwegen het dunst bevolkte land van Europa en biedt dus alle ruimte voor ontspanning, rust en ruimte.

Finland wordt ook wel 'het land van de duizend meren' genoemd, aangezien het land zo’n 188.000 meren telt. Het Saimaameer, het Inarimeer en het Päijännemeer zijn daarvan de grootste. Je kunt er heerlijk zwemmen, vissen en diverse watersporten beoefenen zoals wind- of kitesurfen. Finland is daarnaast heel bosrijk, ruim 65% van het land bestaat uit naaldbossen. Hiermee is Finland zelfs een van de dichtbeboste landen van Europa.

Het noordelijke deel van Finland is het merendeel van het jaar omgetoverd tot een prachtig sneeuwlandschap en daardoor de perfecte plek voor wintersport. Hier kun je in de winter ook getuige zijn van het noorderlicht, een bijzonder natuurfenomeen dat een lichtspektakel van kleuren teweeg brengt. In de zomer is de middernachtzon te zien, een net zo bijzonder natuurverschijnsel waarbij de zon 's nachts niet onder de horizon komt.

Indrukwekkende kastelen en historische forten typeren verder het land. Maar ook zijn sauna’s onlosmakelijk met Finland verbonden. Je vindt er namelijk ruim anderhalf miljoen sauna’s, een must als afsluiter van een actieve dag tijdens je rondreis dus.

Rust, ruimte, ontspanning, historie en natuur, dat zijn absoluut de hoofdingrediënten van Finland en maken een rondreis in dit land een ware belevenis!

Rondreis door (Fins) Lapland

In het noorden van Finland ligt Lapland. Dit is een gebied dat een deel van het noorden van Finland, Zweden, Noorwegen en Rusland beslaat. Maar liefst 200 dagen per jaar is dit gebied omgetoverd tot een prachtig sneeuwlandschap, waar je uitstekend kunt wintersporten.  >> Meer: Lapland

De hoofdstad van Finland is Helsinki, waar het grootste deel van de bevolking woont. Het is hierdoor een levendige en moderne stad. Je vindt er vele musea en een bloeiend uitgaansleven. Je ziet de Russische en Zweedse invloeden goed terug in Helsinki en dat is allesbehalve negatief. Prachtig om te bezoeken is bijvoorbeeld de Uspenski-kathedraal. Daarnaast zijn er voldoende parken en meren om te wandelen of watersporten te beoefenen zoals wind- en kitesurfen.

In de haven van Helsinki kun je de boot nemen naar het eiland Suomenlinna. Hier kun je een kijkje nemen bij het maritieme fort dat een lange geschiedenis van bezettingen en oorlogen kent. Inmiddels heeft het een plekje op de UNESCO- Werelderfgoedlijst bemachtigd. Tevens vind je er idyllische cafeetjes, gezellige restaurants, perfecte picknickspots en vele musea. Het eiland is daarom zowel populair bij toeristen als bij de lokale bevolking om de drukte van de stad even te ontvluchten.

De Ålandseilanden is een bijzonder en door rotsen gekenmerkt gebied tussen Zweden en Finland. De 26.000 inwoners beschikken gedeeltelijk over hun eigen autonomie en hebben als voertaal Zweeds, al hoort het gebied officieel bij Finland. Een bezoek aan de Ålandseilanden is een leuke afwisseling tijdens een rondreis door Finland. Je vind er vele eeuwenoude dorpjes, prachtige fietsroutes en leuke bezienswaardigheden zoals het Museumschip Pommern (een viermaster uit 1904) en diverse forten en kerken.