Denemarken

- Sfeer filmpje


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Slovenië
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland

Autovakanties Denemarken v.a. € 153

Ontdek Denemarken met de kinderen, ga op zoek naar zeehonden, maak een stop bij Legoland en geniet van de Deense stranden tijdens uw rondreis Denemarken.  >> Ga naar Pharos Reizen

Boek een auto rondreis door Denemarken v.a. € 350

Denemarken leent zich uitstekend om ontdekt te worden tijdens een excursie- of rondreis per bus of per auto. Rust en ruimte, schoon water, frisse lucht en buitengewoon veel natuurschoon zijn kenmerkend voor een rondreis door Denemarken.  >> www.dejongintra.nl

Rondreis door Denemarken

Denemarken is een topbestemming voor een mooi rondreis. Het land is vrij klein, doch zeer afwisselend en de infrastructuur is top. Denemarken biedt een goede mix tussen cultuur, natuur en ontspanning.

Denemarken is grofweg in drieën op te delen: Jutland (het vasteland) en de eilanden Funen en Seeland. Het land heeft een enorm lange kunststrook dus de zee vormt een belangrijk onderdeel van het Deense landschap en cultuur. De kuststrook aan de Noordzee is vanzelfsprekend anders dan die aan de Oostzee. De Oostzee is wat rustiger en lieflijker. De Noordzee-kust woester en indrukwekkender.

Denemarken telt tal van leuke steden zoals Århus en natuurlijk de hoofdstad Kopenhagen. Neem bij een rondreis door Denemarken fietsen en wandelschoenen mee, want het binnenland is zeer geschikt voor relaxe fiets-, en wandeltochten.

Sfeer filmpjes Denemarken

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Denemarken? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Denemarken

Funen (Fyn in het Deens) is een prachtbestemming. Het sprookjeseiland is de geboorteplaats van Hans Christian Andersen en beschikt over niet minder dan 123 kastelen, landgoederen en veel mooie fietsmogelijkheden. Tot de bekendste bezienswaardigheden behoort het Slot Egeskov en de hoofdstad Odense.

Je kan fossielen zoeken in grindgroeven, in kalk- en krijtrotsen of bij de bekende vindplaatsen als Møns Klint op het eiland Møn. Hier ligt ook het informatieve GeoCenter Møns. Verder kun je er over en door gletsjers uit de ijstijd lopen en er is een mogelijkheid om onder begeleiding een tocht te maken.

Århus die zichzelf ook wel 's werelds kleinste grote stad noemt, heeft een Scandinavische sfeer in een Europese stijl. Het is een enorm gezellig studenten stadje met tal van bezienswaardigheden. Den Gamle By (openlucht museum) is de bekendste, maar ook de parken en musea van de stad zijn een aanrader.

Odense is meer dan alleen de geboorteplaats van de wereldberoemde sprookjes-schrijver Hans Christian Andersen. In de hoofdstad van Funen vindt je veel parken, galleries, een dierentuin, enkele interessante musea (Hans Christian Andersen Museum) en een keur aan goede restaurants en winkels.

Tivoli en Legoland zijn twee bijzondere pretparken in Kopenhagen. Tivoli ligt midden in het centrum van Kopenhagen. De unieke locatie en het park zelf maken dit tot een must bij een bezoek aan Kopenhagen. Ook Legoland bij Billund is voor jong en oud een niet te missen bezienswaardigheid.

Kopenhagen is een stad met vele mogelijkheden met o.a. de langste winkelstraat van Europa, een rijke geschiedenis en veel moderne architectuur. Het is een vrij kleine stad waar alles op loopafstand of met de fiets te bereiken is. In Kopenhagen is het nachtleven behoorlijk levendig!