Oostenrijk

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Slovenië
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland

Complete rondreis Oostenrijk boeken

In Oostenrijk is genoeg te doen voor een actieve of rustige vakantie. Ga wandelen of fietsen over de bergen of neem een duik in één van de meren.  >> Ga naar Pharos Reizen

Rondreis Oostenrijk van 7 dagen al v.a. € 215

Rebel Travel auto rondreizen zijn uitgebreid en divers! Van gemoedelijke en sfeervolle familiehotels tot zeer luxe strand- en landhuishotels. Bijna alles is mogelijk bij Rebel Travel.  >> Autorondreizen Oostenrijk

Rondreis door Oostenrijk

Een rondreis door Oostenrijk kenmerkt zich vooral door het prachtige landschap, het land bestaat namelijk voor tachtig procent uit bergen. Het Oostenrijkse berglandschap met haar lieflijke meren en rivieren oefend al decennia lang een grote aantrekkingskracht uit op mensen die van gevarieerde en aangename manier van rondreizen houden.

In Oostenrijk zijn veel restanten van het Habsburgse en Oostenrijk-Hongaarse rijk te vinden. Vooral in de Wenen, Salzburg en Graz. Graz wordt trouwens qua aandacht nogal eens ondergesneeuwd door Salzburg en Wenen, maar het is een interessante stad en een bezoek zeker waard. Wenen is een imposante miljoenen stad met vele bezienswaardigheden, een must tijdens een bezoek aan Oostenrijk. Veel muziekale grootmeester zijn in Oostenrijk geboren of hebben er gewoond. (Klassieke) muziek is dan ook een belangrijk onderdeel in het leven van de Oostenrijker. Een bezoek aan een theater is een aanrader tijdens uw rondreis door Oostenrijk.

Er zijn velen mooie meren in Oostenrijk, bijvoorbeeld in de provincie Karinthië. U kunt hier lekker ontspannen en bijkomen van pittige berwandelingen. Een van de mooiste berglandschappen vindt u in de Hohe Tauern, waar de Großglockner, Oostenrijks hoogste berg ligt. Maar tijdens een rondreis door Oostenrijk rijdt u eigenlijk van het ene naar het andere mooie berggebied, vooral in het westen van het land. En overal in Oostenrijk kunt u heerlijk fietsen en wandelen.

Autorondreizen door Oostenrijk

Het is geen wonder dat Oostenrijk “schilderachtig” wordt genoemd, want het land is uiterst kleurig en pittoresk en kleent zich perfect voor een autorondreis.  >> Autorondreizen Oostenrijk

Sfeer filmpjes Oostenrijk

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Oostenrijk? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Oostenrijk

Nationalpark Hohe Tauern is één van de mooiste natuurreservaten van Oostenrijk. Het mooie Alpenlandschap wordt gevormd door een samenspel van rotsen, ijs en water. Hohe Tauern is  geschikt voor wandelingen op de meest uiteenlopende niveaus. De natuur is afwisselend en voorzieningen als hutten en hotels toegankelijk.

Wenen staat voor kunst, architectuur, romantiek en natuurlijk muziek. Wenen was het middelpunt van het rijk "Oostenrijk- Hongarije" en herbergt talloze beziens- waardigheden die direct verband houden met de Habsburgers. De meeste beziens- waardigheden, winkelstraten en musea bevinden zich in het centrum van de stad.

Karinthië is de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk. Karinthië is vooral bekend vanwege haar mooie natuur en prachtige meren zoals de Wörther See, de Ossiacher See, de Millstätter See en de Weissensee. Net als in de rest van Oostenrijk zijn in Karinthië een aantal eeuwenoude sloten, kastelen, kloosters en kerken te vinden.

Het Zillertal is een ruim 45 kilometer lang dal en is gelegen tussen Innsbruck, de Brennerpas en Grossvenediger. Het Zillertal staat voor het rustieke en idyllische leven in combinatie met een sportief en actief programma welke in teken staat van bergsporten zoals wandelen, mountainbiken, raften en klimmen.

Salzburg is de geboortestad van Mozart en na Innsbruck de tweede stad van Tirol. In de stad zijn mooie gebouwen te vinden als het Mirabell Kasteel en de Hohensalzburg. Salzburg is al eeuwenlang het religieuze centrum van de regio. De immer en overal aanwezige muziek maken Salzburg tot een heerlijke stad om te verkennen.