Griekenland

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Slovenië
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland

Rondreizen Griekenland vanaf € 939,-

Ervaar de Griekse gastvrijheid en kom op de beste plekjes van Griekenland. Geniet van de cultuur en bekijk de spectaculaire ruïnes van Delphi.  >> Ga naar Kras

Rondreis door Griekenland

Een rondreis door Griekenland bestaat eigenlijk uit twee componenten: indrukwekkende restanten van de Oude Grieken én mooie gelegenheden om van strand en zee te genieten. Dit alles overgoten met een gepassioneerde Griekse Meditterraanse saus en prachtig afwisselende landschappen.

Een rondreis door Griekenland begint doorgaans in het bruisende en indrukwekkende Athene. Een bezoek aan de Akropolis is in Athene vaste prik, evenals het Nationaal Museum. Vanuit Athene is het makkelijk aanreizen naar Delphi, dit alles nog op het "vaste land". Het 14e eeuwse klooster bij Kalambaka is een must. Het klooster is prachtig gelegen en biedt een fantastisch uitzicht over de omliggende omgeving. Op het grote en dicht voor de kust gelegen eiland Peloponnesos liggen de historische plaatsen Olympia en Sparta. Wie de tijd en interesse heeft kan op het vaste land ook de provincies Macedonië en Griekenland's tweede stad, Thessaloniki bezoeken. Op het vaste land liggen indrukwekkende natuurgebieden zoals het in Macedonië gelegen berggebied Olympus.

Na al die indrukwekkende natuur en cultuur kunt u in Griekenland lekker enkele dagen op het strand nagenieten. Doe u tegoet doen aan de Griekse zon, wijn en keuken. Vooral de vele eilanden zoals Kreta, Lesbos en Rodos, Korfoe en Santorini lenen zich hier uitstekend voor!

Zelf een rondreis samenstellen

Griekenland is een ideale dichtbij bestemming met alle ingrediënten voor een afwisselende en ontspannende vakantie. Op nog geen 4 uur vliegen...  >> Rondreis Griekenland samenstellen

Eilandhoppen in Griekenland

Als je de mooiste, meest betoverende plaatsjes van Griekenland te zien wilt krijgen, dan is eilandhoppen Griekenland iets voor jou. Of het nu de Cycladen, de Dodekanesos of de Ionische eilanden zijn, elk eiland is anders en heeft jou iets unieks te bieden.  >> Eilandhoppen in Griekenland

Sfeer filmpjes Griekenland

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Griekenland? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Griekenland

De Peloponnesos is het zuidelijkste gedeelte van het Griekse vasteland. Er liggen kenmerkende opgravingen uit de voorchristelijke tijd zoals in Mycene. Het gebied wordt gekenmerkt door een ruig landschap bestaande uit bergen en rotsen, een diverse cultuur en gastvrije inwoners. Patras is de hoofdstad van Peloponnesos.

Santorini is in tegenstelling tot andere Griekse eilanden een vulkanisch eiland. De vulkaan van het eiland is momenteel gelukkig inactief. Genieten is op Santorini het devies. Neem tijdens de zonsondergang plaats op een van de terrassen van het eiland - met een betoverend uitzicht op de Middelandse Zee - het Mediterrane leven.

Athene is de bakermat van democratie. Athene, genoemd naar de godin van de wijsheid Athena, is met bijna 3,5 miljoen inwoners een stad van tegenstellingen. De historische schatten zoals het Parthenon op de Akropolis worden afgewisseld met moderne ontwikkelingen, leuke wijken, lekker eten, mooie wijnen en trendy bars.

De Ionische eilanden zijn Corfu, Lefkas, Kefalonia, Kythira, Zakinthos, Ithaki en Paxos. De eilanden zijn qua toeristenmassa en vegetatie anders dan andere Griekse eilanden: ze zijn namelijk rustiger en groener. Corfu is de bekendste maar op alle eilanden u geniet u van de zon, strand, mooi eten, duiken, zeilen, zwemmen, cultuur etc.

Macedonië ligt in het noorden van Griekenland. Het Griekse vasteland bungelt aan Europa en wordt omgeven door de Middellandse Zee, de Egeïsche Zee en de Ionische Zee (westkust). De hoofdstad van de provincie is Thessaloniki. Thessaloniki is de tweede stad van Griekenland en heeft een groot aantal bezienswaardigheden.

Goddelijk Griekenland

Griekenland, het land van de mythes, witte huizen met blauwe daken, fenomenale stranden en heerlijke keuken. Klinkt u als muziek in de oren? Boek een:  >> Vakantie Griekenland