Griekenland

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Sloveniƫ
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland
Rondreis > Europa > Griekenland > Eilandhoppen in Griekenland

Eilandhoppen in Griekenland

Als je de mooiste, meest betoverende plaatsjes van Griekenland te zien wilt krijgen, dan is eilandhoppen Griekenland iets voor jou. Het woord zegt het zelf al: je hopt van eiland naar eiland, meestal met een ferry. Je valt van de ene verrassing in de andere, want elk eiland is anders en heeft jou iets unieks te bieden.  Stippel zelf een route uit of boek een kant-en-klare reis.

Witte stranden en azuurblauwe zeeën

De Cycladen liggen in het midden van de Egeïsche Zee en staan bekend als de meest paradijselijke eilandengroep van Griekenland. Een azuurblauwe zee, witgekalkte huisjes met helderblauwe daken en talrijke windmolentjes maken steevast deel uit van het landschap. De verschillende eilanden liggen dicht bij elkaar en zijn makkelijk bereikbaar met de ferry. Ideaal dus voor eilandhoppen Griekenland! Maar ook de Ionische eilanden zijn de moeite waard om te bezoeken. Deze eilanden zijn gelegen in de Ionische zee, ten westen van het Griekse vasteland, en zijn groener en minder dichtbevolkt dan de andere Griekse eilanden. Je vindt er niet alleen stranden, maar ook bossen en bergen. Een erg gevarieerd landschap dus. Ten slotte zijn er nog de Dodekanesos, een eilandengroep die vlak bij de Turkse kust gelegen is. De eilanden werden door de eeuwen heen door verschillende volkeren bezet. De Italianen waren de laatsten en hebben de eilandengroep een wondermooie, authentieke architectuur nagelaten. Werkelijk een streling voor het oog!

Eilandhoppen Griekenland doe je zo

Er bestaan verschillende manieren om te eilandhoppen in Griekenland. Je kan een reisbureau vragen om een kant-en-klare reis voor jou te organiseren. Wil je liever zelf bepalen welke eilanden je bezoekt? Kies dan een eilandengroep, stippel vervolgens een route uit en boek vooraf je hotels en ferry’s. Of ben je meer het avontuurlijke type dat het leven op zich af laat komen en graag op het moment zelf beslist? Dan kan je natuurlijk ook ter plaatse bepalen waar je heengaat. Dat geeft je een grote vrijheid, maar houdt ongetwijfeld ook beperkingen in. Hotels en ferry’s zijn in het hoogseizoen namelijk vaak volgeboekt.

Interesse gekregen in eilandhoppen door Griekenland? Bekijk dan het aanbod van eilandhoppen in Griekenland op TUI.nl.