KroatieEuropa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Slovenië
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland

Boek uw rondreis vakantie Kroatie

Een rondreis met de auto door Kroatie? Kroatië is een schitterend land met prachtige natuur en vele culturele hoogtepunten. Boek uw rondreis bij Pharos.  >> Ga naar Pharos Reizen

9-Daagse rondreis Kroatie vanaf € 322,-

Rebel Travel auto rondreizen zijn uitgebreid en divers! Van gemoedelijke en sfeervolle familiehotels tot zeer luxe strand- en landhuishotels. Bijna alles is mogelijk bij Rebel Travel.  >> Autorondreizen Kroatië

Rondreis door Kroatie

Overweeg je een rondreis Kroatie? Goede keus! Afwisseling te over en de voorzieningen zijn erg goed. Kroatie is vanaf Nederland goed aan te rijden met de auto. Het is een prachtig Mediterraan land waar je tijdens je rondreis geniet van cultuur, natuur, heerlijk eten, mooie wijnen, prachtig weer en geheimen die wachten om door jou ontdekt te worden.

Kroatie heeft een veelzijdige natuur. Eén van de bekendste natuurgebieden is Plitvice. Hier zijn talloze meren met watervallen met elkaar verbonden. Kroatie ligt aan de Adriatische zee en er zijn vele eilanden en strandjes te vinden. Niet minder dan zeven van de acht nationale parken grenzen direct aan zee! Een rondreis door Kroatie voert je dus waarschijnlijk vooral langs de kust, maar duik af en toe het binnenland in. Je maakt dan kennis met een heel ander Kroatie!

Bij de vele stadjes aan zee zijn de mogelijkheden voor watersport eindeloos. In deze stadjes waan je je eeuwen terug, naar de tijd van de Venetiers. Overal tref je monumenten van haar rijke geschiedenis. Een rondreis door Kroatie is een supergoed, minder toeristisch alternatief voor een rondreis door bijvoorbeeld Italie.Dubrovnik wordt niet voor niets de mooiste stad aan de Adriatische kust genoemd. De geschiedenis van de stad gaat eeuwen terug en veel van de oude gebouwen van de stad staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij een wandeling door Dubrovnik waan je je eeuwen terug in de tijd.

Natuurpark Krka is gesitueerd om de loop van de rivier de Krka en ligt in Dalmatië Šibenik. Naast de waterpracht is het gebied een goede habitat voor dieren en met name vogels. Het eilandje waarop een Franciskaans klooster is gevestigd is een belangrijke bezienswaardigheid op het meer.

Primosten, Makarska en Brela zijn bekende badplaatsen in het gebied wat bekend staat als de Makarska Rivièra. Achter deze rivièra ligt en Biokovo gebergte. De overgang van het bijna 2000 meter hoge Biokovo gebergte naar de schitterende kust in slecht enkele kilometers maken het tot uniek stukje Kroatië.

Plitvice is mooi. Door de kleur van het water lijkt het of je je op een tropisch eiland bevind. Het gebied is al 56 jaar een nationaal park en staat onder bescherming van UNESCO. Het gebied kenmerkt zich door 16 prachtig heldere meren, ruim 90 mooie watervallen en is makkelijk bereikbaar.

Zagreb telt bijna één miljoen inwoners. Al eeuwen neemt de stad een belangrijke plaats in op de Balkan, owel op cultureel als economisch gebied. De stad is rijk een mooie architectuur, winkelgebieden, musea, parken, pleinen, kerken, monumenten enz. Kortom: Zagreb is een bezoek (1 a 2 dagen) zeker waard!

Korcula is het mooi eiland in zuid Kroatië. De gelijknamige stad - Korcula is een soort "mini Dubrovnik" met 13e eeuwse stadsmuren. Korcula heeft alle plussen van de Dalmatische kust; prachtige stranden, mooie wijnen, lekkere olijfolie, vriendelijke mensen, goed klimaat, helder water en heerlijk eten.

Split, Zadar en Šibenik zijn steden waar u tijdens de tocht naar het zuiden vanzelf langs rijdt. Stop i.i.g. in één van deze drie steden aan de Adriatische Zee. De oude centra zijn mooi en herbergen sporen van bijvoorbeeld de Romeinen, de Venetiers als de Dalmatiers.

Brač is een schitterend eiland voor de kust van Dalmatie. Op Brač ligt een bijzonder strand bij het dorpje Bol. Het kost even tijd om over te varen en een bezoek aan dit eiland in te plannen, maar het is een zeer geschikte bestemming om een paar dagen aan het strand te luieren.

Istrië (Istria) is één van meest toeristisch ontwikkelde gebieden van de Adriatische Zee. De invloed van de voormalige grootmacht in de regio, Venetië, is goed terug te zien in de vele kleine middeleeuwse stadjes van het gebied. Aan stranden geen gebrek op Istrië.

Bezoek Mostar in als je toch in het zuiden van Kroatie bent. De stad ligt net over de grens in Bosnie en Herzegovina en geeft een goed beeld van de waanzin die hier midden jaren 90 heeft afgespeeld.