SloveniëEuropa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Slovenië
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland

Rondreis door Slovenie

Hoewel het land de helft kleiner is dan Nederland is het landschap zeer gevarieerd. Met de uitlopers van de Alpen, badplaatsen aan de 47 kilometer lange kust, wintersportplaatsen en vele grotten heeft het kleine land ontzettend veel te bieden.

De schitterende natuur met bergen en vlaktes nodigt de wandelaar uit tot mooie tochten. Ook kan er in de Sloveense natuur goed gefietst worden. In de lente staan de lager gelegen, prachtige bloemenvelden volop in bloei. Ga op zoek naar de kleine plaatsjes die niet zo toeristisch zijn en leer de Sloveense bevolking en cultuur kennen.

In de wintersportgebieden ligt er sneeuw tot eind juni soms zelfs tot juli. Met een keuken die invloeden vanuit Oostenrijk en Italië kent, kan je na een actieve dag een lekkere pizza, schintzel of zelfs goulash bestellen bij een Gostilna, een lokale herberg. Ze hebben in Slovenie prima wijnen, lekker bier en goed eten.

Rondreizen Slovenie vanaf € 329

Mooie autorondreizen langs de kusten van Kroatië en Slovenië.  >> Rondreizen Slovenie

Ljubljana

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië. Door de vele studenten die er wonen is het een levendige stad. Natuurlijk zijn er hier veel bezienswaardigheden waaronder de Burcht die er sinds de middeleeuwen staat. Maar ook verschillende musea en de kathedraal zijn de moeite waard te bezoeken.

Kustplaats Piran

De Mediterrane Sloveense kust ligt aan de Adriatische zee en is nog geen 50 km lang. Met geluk en bij mooi weer kan je vanaf Piran Venetië zien liggen. In vergelijk met buurland Italië is de prijs/kwaliteit verhouding zeer goed en leuk te betalen maar heeft het wel het Italiaanse sfeertje.

Wellness in Radenci

Bekend vanwege de thermale bronnen en baden en al eeuwenlang gezien als dé ruststad. Ga in de ontspanning in deze stad en geniet van alles wat ze op wellness gebied te bieden hebben. Boek een wijnproeverij bij een van de vele wijnboerderijen in de schitterende omgeving om de dag in stijl af te sluiten.

Rondreizen Slovenie vanaf € 300

Als klein land heeft Slovenië alles in zich als perfect vakantieland. Dichtbebost, bergachtig, met in het binnenland beroemde meren als het Meer van Bled en het Meer van Bohinj.  >> Rondreizen Slovenie van Rebel

Grotten

Slovenië wordt ook gekenmerkt door de vele grotten die het land rijk is. In totaal zijn het er ongeveer 7000. De grottenstelsels in het Karst-gebied behoren tot de meest imposante ter wereld. Het poreuze kalksteen heeft stalagmieten en stalactieten maar er zijn ook ijsgrotten en grotten met verschillende meren. (Op de foto de Postojna grot.)

Wintersport

Gevorderden en beginners kunnen hun hart ophalen bij de wintersportgebieden in Slovenië. De gebieden zijn sneeuwzeker en doen niet onder voor de bekende plaatsen in Frankrijk en Italië. Nog vrij onbekend bij het grote publiek en daarom nog heerlijk rustig de berg afdalen.

Drinken

Dat Slovenen hele goede wijnen verbouwen is nog relatief onbekend. De regio’s rond Ptuj en Maribor staan bekend als de wijnstreken van het land. Wijn is de meest gedronken drank tijdens de maaltijd. Bier wordt het meest op de terrassen gedronken. Dat brouwen ze ook in Slovenië. Ook mineraalwater hebben de Slovenen in overvloed door de vele thermale bronnen die het land rijk is.

Festivals

Slovenië kent vele festivals, van kantklosfestival tot filmfestival. Maar ook verschillende muziekfestivals, van rock tot klassiek. Tijdens de kerstperiode worden er in heel Slovenië concerten gehouden. De meest bekende locatie is de wereldberoemde Postojnja grot waar het kerstfeest op een bijzondere manier gevierd wordt.