Schotland

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Sloveniƫ
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland

Met de ferry naar Schotland

Neem met uw auto de ferry vanaf IJmuiden naar Newcastle. DFDS vaart de noordelijkste route naar Groot-BrittanniĆ«: Schotland ligt op slechts een uur reizen. Uw auto reist gewoon mee.  >> Boek uw overtocht bij DFDS

Rondreis door Schotland

Schotland is een heerlijke bestemming voor een afwisselende en indrukwekkende rondreis. Reizen naar Schotland gaat eenvoudig met de ferrie. De Schotten zelf zijn een trots en ook zeer gastvrij volkje. Neem de tijd om in een pub - onder het genot van een goede whisky - te genieten van de nuchterheid die vaak gepaard gaat met inwoners van een land met een woest en hard klimaat en geografie.

Een rondreis door Schotland is geen vakantie waar je lekker aan het strand gaat liggen bakken. Geniet in Schotland van de mystiek, de muziek, whisky, kastelen, de Highlands (een must), eilanden en vele meren. De hoogste berg van Schotland - en Groot Britannië - is de Ben Nevis. De berg is niet hoog, maar doordat u op zee-niveau begint is de tocht naar de top zwaar.

Edinburgh en Glasgow zijn twee totaal verschillende steden. Edinburgh is de hoofdstad en beschikt over veel historische bezienswaardigheden. Glasgow is zeer trendy en bruisend. Ongerepte natuur vindt je in Schotland in overvloed, vooral richting de Highlands. Aan de kust en eilanden tref je onvergetelijke vergezichten...(als de zon schijnt ;).

Sfeer filmpjes Schotland

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Schotland? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Schotland

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland maar telt slechts een half miljoen inwoners. De bekendste bezienswaardigheid is Edinburgh Castle, woon om 13.00 uur het afschieten van de One O'Clock Gun bij. Vanaf het kasteel heeft u een prachtig uitzicht over de stad. In het centrum kan je uren dwalen door de eeuwenoude straatjes.

Whisky proeven en het stookproces aanschouwen kan in heel Schotland. Vooral in de regio Speyside in het noordoosten vindt je veel stokerijen. Het is even rijden, maar in de whisky regio Islay tref je de meest bijzondere whiskysoorten. De whisky die hier gestookt worden karakteriseren zich door een bouquet van turf en zee.

Glasgow staat vol met vooral moderne architectuur en heeft een sfeer typerend voor studentensteden. Verder kan je in Glasgow shoppen tot je erbij neervalt. En wanneer je na al het natuurgeweld van Schotland een avondje los wilt, is Glasgow de aangewezen stad. Of bezoek een wed- strijd van Celtic of de Glasgow Rangers.

The Southern Uplands liggen onder Glasgow en Edinburgh. Het landschap is hier in tegenstelling tot de Highlands erg lieflijk. Je vindt hier mooie bossen, rivieren en pittoreske dorpjes. In het gebied liggen ook enkele lochs (meren). Al fietsend, wandelend of rijdend door dit landschap tref je tal van bezienswaardigheden.

De Orkney Islands liggen in het noorden voor de kust van Schotland. Na een prachtig verblijf in de Scottish Highlands zijn de Orkney Eilanden echt een aanrader. Op de eilanden vindt je veel overblijfselen en cultuur van de oude bewoners. De kuststrook en het landschap is woest en indrukwekkend.