Noorwegen

- Highlights
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Sloveniƫ
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland
Rondreis > Europa > Noorwegen > De hoogtepunten van Noorwegen

De hoogtepunten van Noorwegen

Wat is typisch Noors, welke dingen kom je tegen op je rondreis door Noorwegen? Wat eten de Noren en waar moet je echt gezien, geproefd en gedaan hebben? Lees het hier.

Het noorden van Noorwegen is een van beste locatie som het Noorderlicht te zien. De meeste kans heeft u tussen de late herfst en vroege voorjaar. Neem de tijd en blijf een weekje hangen, want of het Noorderlicht te zien is, is moeilijk te voorspellen.

Trollen, de bekende mythische wezens die vaak een rol spelen in sprookjes, boeken en boekverfilmingen als The Lord of the Rings en harry Potter, komen oorspronkelijk uit Noorwegen! In de Noorse mythologie waren het reusachtige foden, maar later in de folklore zijn het onvriendelijke stinkende wezens geworden die we nu kennen.

De Noorse keuken kent bijzondere gerechten. Rotte vis en Elandsteak zijn twee dingen die je er kunt bestellen (om maar iets te noemen). Dat van die rotte vis is geen grapje: Rakfisk is een visgerecht dat bestaat uit rottende forel: een delicatesse in Noorwegen. (Foto: www.eidfjord.nl)

De Noorse Fjorden behoren tot de mooiste en bijzonderste landschappen van de wereld. Je kunt er prachtig wandelen of door de fjorden heen varen. De bekendste fjorden: de Geirangerfjord en de Nærøyfjord staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.