Noorwegen

- Highlights
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Sloveniƫ
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. ZwitserlandRondreis Spitsbergen

Spitsbergen is alleen te voet over te steken. Een eenvoudiger manier om Spitsbergen te verkennen is per schip. Ga mee op zoek naar ijsberen en walrussen. Wandel over de toendra en laat u verrassen door de grote hoeveelheid bloemen en speelse poolvosjes. Geniet van het adembenemend mooie landschap.  >> Rondreis Spitsbergen van Beluga Adventures

Rondreis door Spitsbergen

Een rondreis door Spitsbergen is een ontdekkingstocht door de bijzondere, pure natuur van het hoge noorden. Deze eilandengroep, dat deel uitmaakt van Noorwegen, bestaat uit drie grotere en zo’n tachtig kleinere eilanden. Het grootste eiland draagt eveneens de naam Spitsbergen en is ongeveer even groot als Nederland. In het Noors draagt dit eiland de naam Svalbard. Rivieren, smeltende gletsjers, sneeuw, ijs, fjorden en mijnbouw domineren het landschap van dit ontzagwekkende eiland. En als je geluk hebt kun je hier tevens het bijzondere Poollicht bewonderen…

Tijdens een rondreis door Spitsbergen kun je fantastische trektochten maken door ongerepte natuur. Dit eiland is dus weggelegd voor avonturiers die wel van de bewandelde paden durven te gaan. Een bezoek aan Spitsbergen is zelfstandig dan ook niet aan te raden, maar enkel onder begeleiding en/of als onderdeel van een groepsreis. Want naast de relatief lage temperaturen is het zeker ook niet uitgesloten dat je hier plots oog in oog met een ijsbeer komt te staan!

Een rondreis door Spitsbergen is ook goed te combineren met een bezoek aan het prachtige Groenland. Groenland ligt namelijk slechts op twee uur vliegen afstand vanaf Spitsbergen. Ook een rondreis per cruisschip behoort tot de mogelijkheden.

De beste reistijd voor een rondreis door Spitsbergen zijn de zomermaanden, en met name de maanden juli en augustus, want dan is de natuur op zijn mooist!


Gedurfde avonturen

Spitsbergen biedt een aantal leuke en unieke toeristische activiteiten. Een hondenslede tocht is bijvoorbeeld een absolute aanrader. Maar zeker ook de avontuurlijke, sportieve reiziger kan hier zijn lol op, want Spitsbergen biedt fantastische mogelijkheden voor ondermeer; kajakken, hiketrekkings, skiën, paardrijden, ijsgrottentours en natuurlijk prachtige wandeltochten.

Longyearbyen

Deze Noorse stad is de grootste nederzetting op Spitsbergen en tevens de hoofdstad van het eiland. Longyearbyen ligt aan de monding van de Adventvallei in de Adventfjord. Echt groot is de stad niet te noemen, maar wel bijzonder want het is de meest noordelijkste plaats met meer dan 1.000 inwoners ter wereld. Leuk tijdens je rondreis is een bezoek aan een van de sledehonden fokkerijen/trainingskampen in Longyearbyen.

Dierenparadijs

Op je rondreis door dit bijzondere stukje Noord Europa, vind je een onwaarschijnlijk mooi natuurleven. Naast een rijkelijk aanbod aan flora, leven hier zeehonden, walvissen, walrussen, rendieren, poolvossen en meer dan honderdduizend bijzondere vogelsoorten. Ook is Spitsbergen het thuisfront van de prachtige ijsberen. Een verrekijker en fototoestel zijn dus absolute must-haves voor in je bagage!

Barentszburg

Barentszburg is de enige Russische plaats van het eiland en is de grootste plaats na Longyearbyen. Het ligt aan de Gronfjord. Je ziet hier nog veel communistische kenmerken terug, zoals een beeld van Lenin en een aantal typische Sovjetgebouwen. In Barentszburg kun je het Pomoren-museum bezoeken, over vroegere Russische handelszeevaarders van de Witte Zeekust. De Russische verlaten nederzettingen Oegolnaja, Boechta en Groemant liggen ten noordoosten van Barendszburg.

Spitse bergen

Het eiland Spitsbergen, dankt haar naam natuurlijk aan de spitse bergen, die je al van grote afstand ziet. Maar… inderdaad, dat is Nederlands! De eersten die Spitsbergen namelijk bereikten waren Hollandse zeevaarders aan het einde van 1500. Deze tocht van Willem Barentsz naar de poolstreken, leiden uiteindelijk tot de bekende overwintering op Nova Zembla.

Nachtsafari

Tip: Ga met een ervaren gids op pad en beleef op een moderne sneeuwscooter een spannende nachttocht. Tijdens de nacht verken je Spitsbergen namelijk op een andere en bijzondere manier. Over smalle dalen, en onder een schitterende sterrenhemel ga je de wijde sneeuwvlaktes af, om vervolgens weer op te warmen onder het genot van een drankje in een sfeervolle sneeuwbar.

Svalbard Museum

Tijdens je rondreis door Spitsbergen is een bezoek aan dit kleine museum erg leuk als je wat meer wilt weten over de geschiedenis, cultuur en natuur van het eiland. Het museum heeft meer dan 1.700 originele voorwerpen in haar collectie en je kunt er vele opgezette vogels en zoogdieren die op Spitsbergen leven bekijken.

IJskoude post

Ny-Ålesund is het noordelijkste dorp ter wereld en heeft minder dan 100 bewoners. Er zijn veel international onderzoekscentra gevestigd. Een bezienswaardigheid in dit dorp is de ankertoren. Hiervandaan vertrok de poolreiziger Roald Amundsen voor de eerste succesvolle vlucht over de Noordpool. Een andere favoriete stop van bezoekers van Ny-Ålesund is het ook postkantoor, waar je een kaartje kunt versturen vanaf het noordelijkste postkantoor ter wereld!