Ierland

- Highlights
- Fotoalbum


Europa

  1. Denemarken
  2. Duitsland
  3. Engeland
  4. Finland
  5. Frankrijk
  6. Griekenland
  7. Groenland
  8. Hongarije
  9. Ierland
  10. IJsland
  11. Italie
  12. Kroatie
  13. Luxemburg
  14. Noorwegen
  15. Oostenrijk
  16. Portugal
  17. Schotland
  18. Sloveniƫ
  19. Spanje
  20. Tsjechie
  21. Wales
  22. Zweden
  23. Zwitserland
Rondreis > Europa > Ierland > De festivalzomer in Ierland

De festivalzomer in Ierland

Steeds meer mensen gaan naar Ierland voor een vakantie of rondreis. Vanuit de Benelux wordt voor dit jaar een stijging van maar liefst negen procent verwacht! Er gaan stemmen op dat dit iets heeft te maken met The Gathering.

"The Gathering 2013" moet een onvergetelijke ontmoeting van Ierland-liefhebbers, uit alle hoeken van de wereld worden, die een feest bouwen rond Ierse muziek, cultuur, gastronomie! En dat een hele zomer lang!

Vanaf eind vorig jaar is de promotie gestart. Wereldwijd worden mensen met Ierse roots of mensen die speciale een band hebben met Ierland uitgenodigd om dit jaar Ierland te bezoeken. In Ierland wordt men opgeroepen om allerlei feestelijke evenementen te organiseren, bovenop de traditionele en jaarlijks terugkerende festivals. 2013 belooft een uniek feestjaar te worden, met nog meer festivals dan gewoonlijk en met nog meer authentieke ‘craic’.

 

Cultuurstad Derry-Londonderry
Derry-Londonderry is de Britse Cultuurstad 2013 waar naast de gebruikelijke festivals en naar aanleiding van The Gathering ook honderden speciale evenementen worden georganiseerd. Een van de hoogtepunten, zeker voor liefhebbers van Ierse muziek, is de Fleadh Cheoil na hEireann (muziekfestival van Ierland) dat voor het eerst in zijn lange bestaan in Noord-Ierland plaatsvindt, van 12 tot 18 augustus 2013.

Meer informatie over Fleadh Cheoil festival

Dublin Festival Season
In september en oktober is de Ierse hoofdstad the place to be voor het Dublin Festival Season. Het wordt een niet te missen event, met feestende Dubliners en keuze uit een zeer gevarieerd cultureel programma

Meer informatie over het Dublin Festival Season

Guinness Jazz Festival
Van 25 tot 28 oktober wordt in Cork het internationaal vermaarde Guinness Jazz Festival 2013 georganiseerd met een affiche die elke jazzliefhebber bekoort.

Meer informatie over het Guinnes Jazz Festival

Meer informatie over The Gathering: www.thegatheringireland.com