Ierland

- Highlights
- Fotoalbum


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Sloveniƫ
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland
Rondreis > Europa > Ierland > De highlights van Ierland

De highlights van Ierland

Ruige klippen en kusten, sprookjesachtige kastelen en ruines, donkere bieren en oude whiskeys. Bruisende steden en pittoreske dorpjes. Een overzicht van de highlights van Ierland.

Dublin is in 988 gesticht door de Vikingen en de hoofdstad van ierland is nu een metropool met meer dan een miljoen inwoners. Stop je tijdens je rondreis in Dublin? Lees meer tips over Dublin.

De Ierse pub is een wereldwijd bekend verschijnsel. In de pub kun je filosoferen over het leven of gewoon over je ei kwijt over je dagelijkse beslommeringen. Alles onder het genot van een pint (halve liter) van ierlands beroemdste bier: Guinness.

Guinness is een stout,  een biersoort die een donkerbruine tot zwarte kleur heeft en een bittere smaak. Dit is te danken aan het gebruik van gebrande of geroosterde mout. Volgens de Ieren is Guinness trouwens niet zwart, maar Robijnrood en als je het bier tegen het licht houdt, dan zie je dat dit klopt! Probeer maar!

De Giant's Causeway is een rotsformatie in Noord Ierland die bestaat uit basaltzuilen.  Volgens een Ierse legende bouwde de Ierse reus Fionn mac Cumhaill (Finn McCool) dit pad door de zee om naar Schotland te kunnen komen om met de Schotse reus Benandonner te vechten.


Een bekende Ierse drank is Whiskey. Ierse Whiskey moet wettelijk in Ierland gemaakt en gerijpt zijn. Het rijpen doet de whiskey in houten vaten, minimaal drie jaar. Ierse whiskey's worden drie keer gedestilleerd en hebben geen rooksmaak (zoals Schotse Whisky) omdat ze niet op turf worden geëest.

Rings” zijn lange wandelroutes. De van origine aaneengeschakelde wandelpaden kan je gedeeltelijk met de auto of fiets afleggen. De Ring of Kerry is veruit de bekendste ring en voert u langs mooie natuurschoon en pittoreske dorpjes. De Ring of Beara is trouwens minder toeristisch, maar zeker niet minder mooi!

De Cliffs of Moher in Ierland is een van de hoogste klipkusten van Europa. De klippen strekken zich uit over een lengte van acht kilometer. Ze bestaan uit kalksteen en ze komen zo'n 120 meter boven de zee uit, op het hoogste punt wel 214 meter!

Glendalough is een vallei in de Wicklow Mountains in Ierland. De vallei ligt ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Dublin. Er staat een beroemd klooster gesticht door St. Kevin. De overblijfselen van het klooster behoren tot de oudste van Christelijke architectuur in Europa.