Maleisie

- Highlights
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Azie

  1. Abu Dhabi Dubai
  2. Bhutan
  3. Cambodja
  4. China
  5. India
  6. Indonesie
  7. Japan
  8. Iran
  9. Jordanie
  10. Laos
  11. Malediven
  12. Maleisie
  13. Myanmar (Birma)
  14. Nepal
  15. Noord Korea
  16. Oman
  17. Rusland
  18. Sri Lanka
  19. Thailand
  20. Turkije
  21. Vietnam
Rondreis > Azie > Maleisie > Vervoer in Maleisië

Vervoer in Maleisië

Tijdens je rondreis door Maleisië kun je kiezen uit veel verschillende vervoersmogelijkheden. In Maleisië vind je gelukkig geen chaotische verkeerstaferelen zoals in veel Aziatische buurlanden, maar kun je profiteren van een goede infrastructuur, veilig openbaar vervoer of goedkope vluchten.

Met de auto

Maleisië heeft een moderne infrastructuur overgehouden aan de Britse tijd, dus je kunt het land prima op eigen houtje verkennen met een huurauto. Het voordeel van deze manier van reizen is dat je veel vrijheid hebt en zelf kunt bepalen waar en wanneer je stopt. Je kunt bij veel internationale verhuurbedrijven een auto huren en je hoeft de auto niet perse terug te brengen naar de locatie waar je begonnen bent, dus je kunt ook alleen een auto huren voor bepaalde delen van Maleisië. Je moet hier wel een internationaal rijbewijs hebben en minimaal 21 jaar oud zijn. Ook niet onbelangrijk om te weten: in Maleisië rijden de auto’s links!

Met de bus

Reizen met de bus is een makkelijke en voordelige manier van reizen binnen Maleisië. Voor een paar euro zit je al in een luxe touringcar met comfortabele stoelen en soms zelfs een televisieschermpje waar je films op kunt kijken! In vrijwel alle steden vind je een busstation waar je je tickets kunt kopen. Bekende busmaatschappijen zijn onder meer Plusliner en Transnasional. Een busreis neemt weliswaar iets meer tijd in beslag, maar geeft je ook de mogelijkheid om onderweg veel van het land te zien.

Met het vliegtuig

Je kunt je tijdens je rondreis door Maleisië ook prima per vliegtuig verplaatsen. Met low budget luchtvaartmaatschappijen zoals Air Asia vlieg je voor een klein bedrag naar een groot aantal steden en eilanden.

Met de trein

Reizen met de trein is een goedkope manier om je te verplaatsen in Maleisië, maar helaas niet de snelste. De trein stopt namelijk op veel plekken, dus je doet een stuk langer over je reis. Het is echter wel een leuke manier om kennis te maken met de lokale bevolking. Je kunt de Eastern Oriental Express of de Jungle Train nemen. Op www.ktmb.com.my vind je de meest actuele vertrektijden van de treinen.

Met de boot

De boot (in Maleisië meestal ferry of jetty genoemd) gebruik je vooral om van het vasteland naar eilanden als Langkawi of Tioman te komen.

Met de scooter of brommer

Een brommer of scooter gebruik je uiteraard niet om het land mee te doorkruisen, maar het is wel een leuke manier om kleine steden of eilandjes te verkennen. Het huren van een brommer of scooter is relatief goedkoop en je krijgt ze meestal mee voor 24 uur. Het is een flexibele manier van vervoeren waarmee je zelf kunt bepalen waar je wilt gaan en staan.

Met de taxi

In Maleisië kun je in veel steden en eilanden gebruik maken van een taxi. De meeste taxi’s hebben een meter of rijden volgens vaste prijzen, waarvoor je vooraf een kaartje kan kopen bij een balie. Een uitzondering op de regel is het eiland Penang, waar vrijwel alle taxichauffeurs weigeren om hun meter te gebruiken en altijd een te hoog bedrag rekenen voor hun rit.

Vervoer op Borneo

Het eiland Borneo is grotendeels bedekt met tropisch regenwoud, waardoor de meeste gebieden alleen te bereiken zijn per vliegtuig, boot of four wheel drive. De regenwouden verken je meestal te voet.