Wales

- Highlights


Europa

  1. Denemarken
  2. Duitsland
  3. Engeland
  4. Finland
  5. Frankrijk
  6. Griekenland
  7. Groenland
  8. Hongarije
  9. Ierland
  10. IJsland
  11. Italie
  12. Kroatie
  13. Luxemburg
  14. Noorwegen
  15. Oostenrijk
  16. Portugal
  17. Schotland
  18. Sloveniƫ
  19. Spanje
  20. Tsjechie
  21. Wales
  22. Zweden
  23. Zwitserland
Rondreis > Europa > Wales > Wandelen in Noord-Wales

Wandelen in Noord-Wales

Noord-Wales is een paradijs voor wandelaars. Het landschap is een combinatie van bossen, heidegebieden, zachte heuvels en bosrijke valleien. Voor een rondreis door Noord-Wales vind je langs de kust verschillende leuke vakantiebestemmingen. Noord-Wales heeft gezellige oude havenstadjes en net als door heel Wales tref je er indrukwekkende kastelen als gevolg van de strijd met de Engelsen. Het zijn gigantische bouwwerken, waarvan de meesten te bezoeken zijn. Voorbeelden van kastelen in Noord-Wales zijn Caernarfon Castle, Conwy Castle en Harlech Castle.

Bijzondere plekken om te bezoeken tijdens je rondreis door Noord-Wales zijn onder andere het bergachtige natuurgebied Snowdonia en de schiereilanden Anglesey en Lleyn. Vanaf de havenplaats Holyhead, op Anglesy, kun je tevens op de ferry naar Ierland stappen.

Noord-Wales biedt wandelaars alle mogelijkheden. Er zijn prachtige wandeltracks door bergen en valleien, maar ook langs de ruige kustlijn. Uiteraard kun je in Snowdonia National Park terecht, maar ook het Lleyn Peninsula Coastal Path is een mooie, lange wandelroute. Het Offa’s Dyke Path is eveneens een prachtige route die aan de noordkust van Wales begint, in the Clwydian Range, en helemaal in het zuiden van Wales in the Wye Valley eindigt.


Llangollen


Llangollen is een eeuwenoud markstadje aan de oever van de rivier de Dee.