Portugal

- Fotoalbum


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Slovenië
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland

Beleef Portugal, unieke reizen vanaf € 645

Portugal is een land met een roemrijke geschiedenis, waar nostalgie en lokale tradities nog altijd hoogtij vieren.  >> Unieke reizen naar Portugal

Rondreis door Portugal

Een rondreis door Portugal voert u door een land en cultuur vol afwisseling. Het klimaattype van Portugal is mediterraan, ondanks de westenwinden die van de betrekkelijk koude Atlantische Oceaan afkomen.

Aan de westelijke kustlijn zijn vele schilderachtige vissersdorpen en stadjes te vinden, waar u heerlijk vis kunt eten. Hier liggen ook de havensteden Lissabon en Porto. De steden zijn met hun rijke verleden zeker het bezoeken waard.

Portugal is ongeveer 2,5 keer zo groot als Nederland en kenmerkt zich door een grote variatie in landschap. Met een bergachtig binnenland, rotsstranden, zandstranden en noordelijk gelegen natuurparken, biedt het land een scala aan flora en fauna. Tijdens uw rondreis door Portugal is ook prima golfen, fietsen, wandelen, golfsurfen, duiken en snorkelen.

Boek een rondreis door Portugal va € 229

De mooie stranden, de levendige steden en de prachtige natuur komen het best tot hun recht tijdens een rondreis Portugal. Er zijn vele redenen om dit deel van het Iberische schiereiland eens beter te leren kennen.  >> www.dejongintra.nl

Ontdek authentiek Portugal

Stel je eigen Portugal rondreis samen en reis met Portugal online met eigen huurauto van kust naar achterland. Onderweg slaap je op de leukste...  >> Meer over authentiek Portugal ontdekken

De Algarve is de zuidelijkste provincie van Portugal en heeft prachtige zandstranden (200km) en de natuur in het binnenland is ongerept. Het "Parque natural da Ria Formosa" herbergt vele vogelsoorten en een mooie kustlijn. De zuidelijke ligging gegarandeerd het hele jaar door een heerlijke temperatuur.

De Azoren en Madeira zijn vulkanische eilanden honderden kilometers uit de kust van Portugal. Niet gemakkelijk aan te doen tijdens een rondreis door Portugal, maar wel zeer de moeite waard! U vindt hier prachtige natuur, kan walvissen spotten, lekker wandelen en het is gevrijwaard van massatoerisme.

Lissabon - de hoofdstad van Portugal heeft - door haar strategische ligging een belangrijke rol gespleeld in het rijke koloniale verleden van Portugal. De stad heeft daar een hoop bezienswaardigheden aan te danken en past prima in een rondreis door Portugal. De stadswijken Bairoo Alto en Belém zijn een aanrader.

Alentejo is misschien de meest interessante streek tijdens een rondreis door Portugal. Het heeft namelijk een mooi binnenland, een mooie kust en een rijk verleden. Verder vindt u hier enkele prachtige oude dorpjes, kunt u er heerlijk eten, wandelen, fietsen en vindt u hier rust.

Porto e Norte is de wieg van Portugal. In de stad Porto is van alles te beleven voor de cultuurfanaten. De liefhebber van het drankje Port begeven zich in Porto e Norte in het paradijs. Tras os Montes is een gebied waar de wandelliefhebber zijn of haar hart kan ophalen in de uitlopers van de Pyreneeën.

Tussen de rivieren de Duoro en de Tagus ligt de provincie Beiras. Deze streek kenmerkt zich door afwisseling. De mooie kust contrasteert met de bosgebieden en de berggebieden in het achterland. Samen met een bezoek Alentejo krijgt u een goed beeld tijdens uw rondreis van het "andere" Portugal.

Alternatief voor een rondreis door Portugal

Boek een goedkope lastminute naar Portugal, huur een auto en verken het binnenland vanuit je luxe hotel aan het strand!  >> Last minute reis naar Portugal