Italie

- Sfeer filmpje


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Slovenië
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland
Rondreis > Europa > Italie > Rondreis door Sicilië

Rondreis door SiciliëOp het grootste eiland in de Middellandse Zee maak je kennis met historie, kunst en natuur. Zowel de Grieken, Arabieren, Normandiërs als de Spanjaarden hebben op Sicilië hun sporen achter gelaten en dat is wat het Italiaanse eiland nu zo bijzonder maakt. Je vindt verschillende bouwstijlen, bijzondere monumenten en historische opgravingen over het gehele eiland terug. Daarnaast heeft Sicilië een afwisselende natuur met wild begroeide  kuststroken en droge binnenlanden met als hoogtepunt de nog actieve vulkaan de Etna.Het boeiende van de grote plaatsen van Sicilië is dat ze allemaal net iets anders te bieden hebben. In Siracusa vind je kunst alom, in Agrigento ligt de nadruk op archeologisch erfgoed, in Palermo kun je bovenal cultuur snuiven en shoppen op het strand van Taormina kun je lekker bijkomen. In alle vier de plaatsen kun je tevens leuke dagtrips of excursies ondernemen.

Autorondreizen door Sicilië

Geniet van de rijke cultuurgeschiedenis van Sicilië en bezoek charmante, karaktervolle dorpjes. En alles onder het wakende toezichtsoog van de vulkaan de Etna!  >> Bekijk de rondreizen van Voigt

Palermo

De hoofdstad van Sicilië is prima te voet te bezichtigen. Breng daarbij zeker een bezoekje aan de belangrijkste en oudste markt van de stad La Vucciria. In Palermo ligt ook het heropende Teatro Massimo, één van de grootste historische operahuizen in Europa.

Involtini

De Siciliaanse keuken bestaat uit veel vis en groentegerechten. Een typisch gerecht is de Involtini (letterlijk: rolletjes), dat zijn dunne plakjes opgerold vlees met kruiden, kaas of eieren. Daarnaast zijn de Sicilianen dol op kleine hapjes, zoals amandelkoekjes, Arancine di Riso (rijstballetjes) en diverse gefrituurde groenten. Je vindt dan ook veel eettentjes op straat die tot ver na middernacht open zijn.

Cefalù

Een schilderachtig stadje dat vooral bekend is als vissersplaats met Arabische kashba’s en imposante rotspartijen. Aan de noordkust, tussen Palermo en Messina vind je een mooi zandstrand. Vanwege haar schoonheid heeft Cefalù al meerdere malen als filmset gediend.

Authentieke agriturismo's vanaf € 895

Dit is een prachtige tour met de focus op kleinschaligheid en authentieke ambiance. U logeert in drie agriturismo's, die prima zijn gelegen. Twee in de nabijheid van de zee en één in het binnenland.  >> Bekijk deze rondreis

Befaame Citroenen

Wanneer je door Sicilië reist wordt je oog al snel naar de prachtige afwisselende landschappen vol met amandelboomgaarden, citroen- en sinaasappelplantages getrokken. Vooral ten westen van Catania rond de vulkaan de Etna vind je deze plantages in overvloed vanwege de vruchtbare grond. In de omliggende dorpen kun je proeven van heerlijke eigengemaakte producten zoals kumquat- en sinaasappelmarmelades, jams, honing en vruchten. Maar ook de huisgemaakte wijnen en de citroenlikeur limoncello moet je echt geproefd hebben. Hou je van kokkerellen? Dan is een kookcursus een leuke dagactiviteit. Je leert een aantal gerechten op traditionele wijze bereiden, met gebruik van lokale producten en biologisch geteelde fruit en groentes.

Broodje ijs

Het heerlijke Italiaanse ijs kennen we allemaal. Maar in Sicilië hebben ze wel een beetje een opvallende gewoonte. Hier gaat het ijs namelijk niet in een bakje of hoorntje, maar op een broodje! Het is misschien even wennen, maar wanneer je het ijs in combinatie met een zoet broodje (brioche) geproefd hebt snap je het wel, verrassend lekker!

Taormina

Deze historische stad ligt op de berg Monte Tauro, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de Ionische zee en vulkaan de Etna. Naast talloze winkeltjes, restaurants en terrassen vind je er ook het imposante Grieks-Romeinse theater uit de 2e eeuw, beroemd om haar perfecte akoestiek. Ook de Botanische tuinen zijn zeker een bezoek waard.

Catania

Een levendige stad en de ideale plek voor een dagje uit. Bezienswaardigheden zijn de grote markt, de Dom, het grafmonument van componist Vincenzo Bellini en de olifantenfontein Fontana dell' Elfante die gebeeldhouwd is uit lavasteen.

De Etna

De Etna is de op één na hoogste, nog actieve vulkaan van Europa en één van de grootste van de wereld. Het beklimmen van de Etna is mogelijk en ook zeker aan te raden. Heel avontuurlijk hoef je er niet voor te zijn, het toerisme is er goed ontwikkeld en je kunt de vulkaan beklimmen onder begeleiding van een professionele gids. In de winter is het ook mogelijk op deze vulkaan te skiën of snowboarden.

De Tempelvallei

Een bezoek aan de archeologische vindplaats de Tempelvallei bij Agrigento mag echt niet in het programma ontbreken. Een van de hoogtepunten is de Tempel van Concordia uit 500 voor Christus. Deze tempel is nog in een heel goede staat en een van de best bewaarde gebouwen uit de Griekse oudheid.

Natuurpark Lo Zingaro

Dit prachtige flora en fauna park heeft een lange kuststrook en hagelwitte stranden. Maar ook een weidegebied met vele bloemen, zoals prachtige orchideeën. Je kunt er genieten van mooie uitzichten en zwemmen, duiken en snorkelen in één van de vele leuke baaitjes.

Corleone

De stad is de geboorteplaats van de beruchte bazen van de Corleonesi, de machtige fractie binnen de Italiaanse maffia. De beroemde boek- en filmserie “The Godfather” draait om een criminele maffiafamilie en is gebaseerd op een aantal inwoners van Corleone; Salvatore Riina, Bernando Provenzano en Vito Cascio Ferro. In 2006 werd de capo dei capi (baas der bazen) Bernardo Provenzano gearresteerd in Corleone na ruim 42 jaar voortvluchtig te zijn geweest. Een hoogtepunt in de stad is het opgerichte maffiamuseum.

Klimaat op Sicilië

Op Sicilië heerst een Middellands Zeeklimaat. De winters zijn daardoor zacht met af en toe regen. De zomers zijn warm met van tijd tot tijd een wind vanuit de Sahara, de Sirocco, waardoor de temperatuur in het zuiden tot wel veertig graden kan stijgen. Aan de kusten is de gemiddelde temperatuur 's zomers 26 °C. Het voorjaar, najaar en begin zomer is dan ook de beste reistijd voor een geweldige rondreis Sicilië.