Indonesie

- Sfeer filmpje


Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam
Rondreis > Azie > Indonesie > Rondreis door Bali

Rondreis door Bali

Weelderige regenwouden, indrukwekkende kratermeren, snel stromende rivieren, diepe ravijnen, hagelwitte en gitzwarte vulkaanzandstranden, groene rijstvelden en een temperatuur van rond de 30 graden. Bali is een paradijselijk eiland en provincie van Indonesië, net zo groot als Noord-Brabant.

Het grootste deel van de Balinezen is Hindoe. Dit zie je in het straatbeeld terug door de vele dagelijkse offers met de mooiste bloemen, schitterende tempels en bijbehorende ceremonies.

Het vulkanische eiland staat ook bekend om de dans, drama, kunstnijverheid, textiel en de lokale schilderkunst.

Niet alleen het land is mooi. De Balinezen zelf zijn altijd vriendelijk en verwelkomen iedereen met een grote glimlach. Ze zijn erg gelovig en vertellen graag over het Hindoeïsme. Bali is een eiland met schitterende en vooral groene natuur, heerlijk eten, een vriendelijke bevolking en indrukwekkende bezienswaardigheden.


Tanah Lot tempel

Een van de bekendste tempels van Bali ligt op een eilandje in het water. Bij zonsondergang adembenemend mooi. Onderweg naar de zeetempel kom je langs de uitgestrekte Sawa’s. De tempel wordt bewaakt door de heilige zeeslangen die in de grotten voor de tempel wonen.


Ajam Bali

Bali heeft een uitgebreide, eigen keuken. Denk hierbij aan de Indische gerechten, alhoewel de Indische keuken niet representatief is voor écht Balinees eten. Hoewel Bali een eiland is en dus omgeven door zee, is vis geen favoriet. Volgens de Balinezen wonen goden en demonen in zee die de mensen niet goedgezind zijn.


Ubud

Dit kunstenaarsdorp is een grote trekpleister voor backpackers en volgens de lokale bevolking het culturele centrum. In de hoofdstraat zijn vele kunstwinkeltjes te vinden maar ook een typische Indonesische markt. De lokale schilderkunst en kunstnijverheid zijn hier goed vertegenwoordigd.


Bahasa Bali

De eilandbewoners hebben een eigen taal, het Balinees ofwel Bahasa Bali. De taal kent 3 niveaus, laag, middel en hoog Balinees, die samenhangen met het kastensysteem. Aan iemands naam is te horen uit welke kaste hij of zij komt. Is het van te voren niet duidelijk uit welke kaste iemand komt? Dan wordt er een neutrale versie van het Balinees gesproken tot men weet met welke kaste ze te maken hebben. Een passende taalversie wordt dan gebruikt.


Klungkung paleis

Het majestueuze paleis Klungkung komt uit 1710 en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Helaas niet meer in volle glorie te bewonderen maar wat er nog over is, is de moeite waard. Veel van het oude Bali en haar cultuur vind je terug in dit prachtige bouwwerk. Het drijvende paviljoen omgeven met waterlelies doen sprookjesachtig aan.


Kopi Luwak

Hoewel Indonesië over het algemeen niet duur is, komt hier wel het duurste kopje koffie vandaan. Het bijzondere aan deze koffie is het feit dat er geen nasmaak aan zit. De koffie dankt zijn naam aan de Luwak, een civetkat.


Denpasar

Dit is de hoofdstad en enige stad op het eiland. Tv kok Lonny, niet mokken, lekker wokken, is hier geboren. Hier staat het Bali museum waar onder andere archeologische vondsten, textiel en theatrale maskers tentoon worden gesteld.


Kuta

Een voormalig vissersdorpje nu uitgegroeid tot een bekende badplaats. Er kan hier goed gewinkeld worden onder andere in het Mata Hari warenhuis. Het lange zandstrand is internationaal bekend en een goeie surfspot. Hier kom je ook voor een massage op een bedje op het strand.


Pura Luhur Uluwatu

De ‘tempel van de hoeksteen’ stamt uit de 10e eeuw. Het is een mooi voorbeeld van de klassieke Balinese architectuur. Tot het begin van de 20ste eeuw mocht de tempel alleen bezocht worden door de koningen van Denpasar. In en om de tempel wonen tegenwoordig makaken.


Gunung Kawi

Vertaald betekend Gunung Kawi ‘Dichtersberg’. Deze bezienswaardigheid ligt ten noorden van Ubud in een vallei waardoor het bouwwerk in een prachtige groene omgeving ligt. Bij de ingang van het tempelcomplex kijk je uit over de groene rijstvelden.