Indonesie

- Sfeer filmpje


Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam
Rondreis > Azie > Indonesie > Rondreis door Lombok

Rondreis door Lombok

Lombok is een Indonesisch eiland dat behoort tot de Kleine Soenda-eilanden. Met ruige bergen die tot aan zee doorlopen en een slingerende weg vol haarspeldbochten uit de de Nederlandse tijd. Het binnenland ruig en onontwikkeld waar op de vruchtbare delen onder andere koffie, rijst en vanille worden verbouwd.

Het is ongeveer even groot als Bali maar lang niet zo toeristisch. De bevolking bestaat uit hindoeïstische Balinezen en Islamitische Sasaks.

Naar Lombok ga je niet zo zeer voor de toeristische trekpleisters zoals bijzondere tempels. Lombok bezoek je vanwege de prachtige natuur en rust te vergelijken met het Bali van 20 jaar geleden.


Mataram

Is de hoofdstad van Lombok en bestaat uit verschillende steden die samen zijn gesmolten. Inmiddels is het niet meer duidelijk waar de ene stad ophoudt en de andere begint. Hier ligt ook het vliegveld van het eiland. Breng een bezoek aan Mayura, het waterpaleis, de tempel Pera Mura of een van de musea.


Kretek

Zodra je het vliegtuig uitstapt komt de zoete, kruidige geur van de Kretek sigaretten op je af. Roken is een geliefde bezigheid en het overgrote merendeel van de Indonesische rokers roken Kretek. Deze sigaretten bestaan voor een derde uit kruidnagel en andere specerijen wat de sigaret laat knetteren.


Senggigi

Heeft de populairste stranden en prachtige koraalriffen. Er kan hier gesnorkeld worden bij de riffen. In de verschillende restaurantjes kan je tijdens een diner genieten van de prachtige zonsondergang. Daarna bezoek je een van de bars of nachtclubs van het plaatsje. Hoewel het aanbod vergeleken met Bali een stuk beperkter is, kan je je hier prima vermaken.


Klimaat

Het weer op Lombok is net zoals op Bali tropisch. De minumium temperaturen liggen rond de 25 graden. De regenbuien die er meestal aan het einde van de middag zijn, zijn kort maar krachtig. Vaak is het na een bui een stuk opgefrist.


Kuta

Niet te vergelijken met het Balinese Kuta. Het Kuta van Lombok is veel rustiger en met zijn witte stranden wel een van de toeristische plekken op het eiland. Op het rif zijn er goede golven waardoor je hier ook prima kan surfen. Daarnaast heeft het een aantal restaurantjes waar je lekker kan eten.


Sekotong

Uitgestrekte kokosplantages, verlaten witte stranden en vooral stilte en rust. Op deze verlaten bounty-stranden kan je genieten van de zon, de stilte, de blauwe zee en compleet tot rust komen.


Becak

Deze traditionele fiets-taxi’s zijn misschien wel de bekendste vervoersmiddelen van Indonesië. Ze zijn druk beschilderd, kleurrijk en versierd met vlaggetjes, spiegeltjes en lampjes. Bespreek wel vooraf de prijs van de rit.


Pura Lingsar

Deze tempel is de heiligste tempel en de enige waar zowel de hindoes en Sasaks komen. Hij is gebouwd als symbool van harmonie tussen de beide geloven. De tempel heeft twee gedeeltes die beide naar het westen zijn gericht.


Gunung Rinjani National Park

Die park dankt zijn naam aan de vulkaan Gunung Rinjani die midden in het park ligt maar niet meer actief is. Het park heeft monsoonbossen en regenwouden maar ook apen en wilde katten. De oude krater van de vulkaan is gevuld met blauwgroen water. Om de berg te beklimmen dien je in het bezit te zijn van een goede conditie. Een prachtig uitzicht is je beloning.


Gili Eilanden

De Gili Eilanden zijn 3 kleine paradijsjes voor de noordwestkust van Lombok. Witte stranden en helderblauwe zee met goede duik- en snorkelmogelijkheden. Motorvoertuigen zijn hier niet toegestaan wat de relaxte sfeer alleen maar positief beïnvloed.