Argentinie

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Zuid Amerika

  1. Argentinie
  2. Brazilie
  3. Bolivia
  4. Chili
  5. Costa Rica
  6. Ecuador
  7. Guatemala
  8. Peru
  9. Suriname
  10. Venezuela

Actieve rondreizen Patagonië en Vuurland

Wandelen over de indrukwekkende Perito Morenogletsjer of in het machtige Fitz Roygebergte, fietsen langs de meren bij El Calafate, kanoën in het NP Tierra del Fuego.  >> Beluga Adventures: Argentinie reizen

Rondreis door Argentinië

Argentinië is een land waar iedere dag nieuwe indrukken voorbij razen. Het land beschikt over een enorm afwisselend aanbod in natuur en cultuur. Hoewel niet ultra-modern, is de infrastructuur van het land goed genoeg om prettig door het land te reizen. De gastvrije en gepassioneerde Argentijnen zullen - al dan niet met behulp van hun Tango - uw hart snel veroveren.

De hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires, is startpunt van veel rondreizen. Deze stad doet erg Europees aan. Dit komt vooral door de grandeur van de gebouwen in het stadscentrum zoals in de nabije omgeving van het Plaza de Mayo. Córdoba is de tweede stad van Argentinie en kent vele historische gebouwen. Wie enkele dagen in een Argentijnse stad doorbrengt - en dat geldt vooral voor Buenos Aires - ontkomt niet aan de sensuele dans Tango. Overal in de stad worden er voorstellingen gegeven en zijn lessen te volgen.

Argentinië is voor de rondreizende toerist vooral door de prachtige natuur een topbestemming. Met name het zuidelijk gelegen Nationaal park Los Glaciares is een must door de enorme gletsers in dit gebied. De ontzagwekkende toppen van de Andes creëren altijd weer een bijzonder plaatje. Vooral richting het zuiden, daar waar de regio Patagonië begint is dit het geval. Veel rondreizen doen dit gebied dan ook aan. Maar ook andere delen van Argentinië zoals de langegerekte kuststrook en de binnenlanden (Pampa's) zijn een bezoek meer dan waard. Nationaal park Iguazú is bekend om de imposante watervallen en ligt meer naar het noorden aan de grens met Brazilië.

Argentinië & Chili reis samenstellen

Bouw je eigen reis en verblijf op de leukste plekjes in Argentinië en Chili; een wijnbodega, een estancia waar gaucho's leven, een hotel met uitzicht op...  >> Rondreis Argentinië en Chili samenstellen

Rondreis Argentinië met Koning Aap

Boek een rondreis door Patagonie. Uitgestrekte pampa's vol grote roofvogels, guanaco's en nandoes. Op deze reis zul je vanuit de hoofdstad Buenos Aires langzaam naar Vuurland afdalen.  >> www.koningaap.nl

Sfeer filmpjes Argentinie

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Argentinie? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Argentinie

Tango dansen is op en top Argentinië beleven. U komt de passievolle en sensuele dans, muziek en poëzie op bijna iedere hoek van een straat tegen. Overal in Argentinië kunt u les nemen in Argentijnse Tango. U leert niet alleen dansen, maar maakt kennis met de gepassioneerde Argentijnen en hun mooie cultuur.

Terra Del Fuego is het meest zuidelijke puntje van Zuid Amerika. Het gebied behoort voor de helft tot Argentinië. Terra del Fuego heeft (vooral een liefhebber van bergen, fjorden, gletsjers, bossen, rivieren etc.) een werkelijk adembenemend mooi landschap. Het weer is er wel wat wisselvallig, dus neem een warme trui mee.

Mendoza is een erg interessante provincie van Argentinië. Vooral wijnliefhebbers kunnen hier terecht. De regio is namelijk goed voor het leeuwendeel van de Argentijnse wijnproductie. U kunt hier wijnproducenten bezoeken. U leert dan meer over het productieproces en proeft gelijk het heerlijke resultaat.

De Aconcagua is met 6962 meter de hoogste berg van Zuid Amerika. De berg is voor de redelijk ervaren alpinisten goed te beklimmen. Wie geen alpine ervaring heeft kan zich beter niet op de berg wagen, ongeacht of u een gids boekt. Het Aconcagua Provincial Park leent zich uitstekend voor wandelingen, raften en mountainbiken.

Het Nationaal park Iguazú ligt op het drielandenpunt met Brazilie en Paraguay. De watervallen van dit park zijn wereldberoemd en kunnen zowel van de Brazilieaanse als Argentijnse kant bewonderd worden. De watervallen zijn in totaal maarliefst 2700 meter breed! Het Nationaal Park Iguazú ligt in een prachtig tropisch regenwoud.

Los Glaciares National Park ligt in het zuidelijk gelegen Argentijnse gedeelte van Patagonie, niet al te ver van Terra Del Fuego. Los Glaciares National Park heeft de grootste concentratie gletsjers buiten Groenland en Antarctica. De gletsjers zorgen voor een prachtig schouwspel en zijn vooral vanaf het water goed te bezichtigen.