Venezuela

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Zuid Amerika

  1. Argentinie
  2. Brazilie
  3. Bolivia
  4. Chili
  5. Costa Rica
  6. Ecuador
  7. Guatemala
  8. Peru
  9. Suriname
  10. Venezuela

Rondreis Venezuela van 23 dagen v.a. € 1995

Venezuela is met zijn vele natuurparken, mooie cultuur en gevarieerde landschappen één van de meest onweerstaanbare rondreis bestemmingen van Zuid-Amerika...  >> koningaap.nl

Rondreis door Venezuela

Venezuela is een divers land waar bergen, jungle, steden en tropische stranden elkaar afwisselen. Die afwisseling maken een rondreis door Venezuela een interessante mix van ervaringen en indrukken, die zich vooral rond de mooie natuur afspelen. Qua cultuur is het vooral interessant te zien hoe de lokale bevolking in de Amazone leeft.

Er zijn vele nationale parken te vinden in Venezuela. Canaima National Park is net zo groot als België, is een UNESCO World Heritage Site en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. De absolute must tijdens een rondreis door Venezuela is de in dit park gelegen Kerepakupai merú/Salto Ángel, beter bekent als Angel Falls. Dit is de hoogste vrij vallende waterval ter wereld en de hele scenery hier is adembenemend mooi.

Veel van de binnenlanden van Venzuela bestaan uit tropisch regenwoud en grote rivieren (zoals de Orinoco). U mag de mogelijkheid niet missen een jungle toch te maken en te genieten van de mooie flora en fauna. Wie van bergen houdt moet naar Mérida afreizen en genieten van de uitlopers van de Andes. In Mérida staat de langste kabelbaan ter wereld en dit biedt een prachtig uitzicht.

Caracas is de hoofdstad van Venezuela en dient als start en eindpunt van veel rondreizen door Venezuela. Vergeet voor u het land verlaat niet te genieten van één van de le mooie stranden die Venezuela rijk is. Voor de kust ligt het tropische Nationale Park Tacarigua de la Laguna. In Venezuela is ook vrij veel vulkanische activiteit. Er zijn dan ook verschillende thermen in het land te vinden: lekker ontspannen na een indrukwekkende rondreis!

Sfeer filmpjes Venezuela

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Venezuela? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Sfeer filmpjes Venezuela

Islas Los Roques is zo mogelijk nog een paar keer tropischer dan Isla Margarita. Het is niet zozeer een eiland, maar meer een eilandenarchipel vergelijkbaar met Bora Bora in Polynesie. Het devies voor Islas Los Roques luidt daarom: duiken, zwemmen, relaxen, een cocktail drinken, weer zwemmen, surfen, relaxen en even snorkelen.

Orinoco was niet alleen een briljante merknaam voor chocopasta in de jaren 80. De Orinoco Delta is namelijk een schitterend natuurgebied in het oosten van Venezuela. Zoals kenmerkend voor een delta is de biodiversiteit enorm. In het gebied kunt u vooral vele soorten vogels spotten en genieten van een divers landschap.

Parque Nacional Morrocoy is gelegen in het noord-westen van Venezuela. In het gebied treft u onder andere vogels als pelicanen en flamingos. Het water wordt bewoond door dolfijnen, schildpadden en Caiman krokodillen. Accommodaties vindt u aan de rand van het park, maar het is mogelijk op één van de eilanden te kamperen en duiken.

Caracas is een heerlijke stad waar zowel continentaal Zuid-Amerika, de Caraïben én culturen uit het tropisch regenwoud samenkomen. Rond Iglesia de San Francisco komt het koloniale verleden tot leven. Ondanks de 4 miljoen inwoners is het goed toeven door parken en de mooie omgeving van de stad en heeft Caracas een prettig klimaat.

Monte Roraima ligt op de grens met Brazilië en Guyana en is een zogenaamde tafelberg. Dat wil zetten dat de berg geen top heeft. Monte Roraima is niet gemakkelijk te beklimmen, maar de loont zeer zeker de moeite! Het uitzicht op andere tafelbergen is briljant. Veel operators combineren Monte Roraima met het afgelegen Angel Falls

Isla Margarita is een van de grotere eilanden van Venezuela. Het eiland is te vergelijken met veel andere eilanden in het Caraïbisch gebied. Na een rondreis door Venezuela is het hier dan ook goed bijkomen op de velen tropische stranden waar u goed kunt relaxen, duiken en snorkelen. Playa El Yaque is perfect voor windsurfers.