Chili

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Zuid Amerika

  1. Argentinie
  2. Brazilie
  3. Bolivia
  4. Chili
  5. Costa Rica
  6. Ecuador
  7. Guatemala
  8. Peru
  9. Suriname
  10. Venezuela

Actieve rondreizen Chili

Ontdek het extreem langgerekte Chili, met de meest uiteenlopende landschaps- en klimaatstypen, op een unieke manier met Beluga Adventures.  >> Beluga Adventures: rondreizen Chili

Rondreis door Chili

Chili is een zeer langerekt land en uitermate geschikt om per rondreis te verkennen. De totale lengte van noord naar zuid meet 4,270 kilometer, maar de gemiddelde breedte van het land is slechts 177 kilometer. Hoewel het land vanzelfsprekend over interessante cultuur beschikt, zal een rondreis door Chili vooral in het teken staan van indrukwekkende natuur. Zo'n tachtig procent van het land is bergachtig en de landschappen van noord tot zuid zijn adembenemend. Figuurlijk adembenemend door haar schoonheid, soms letterlijk door de hoogte.

Santiago de Chile heeft enkele leuke musea en interessante gebouwen. De stad heeft echter veel smog en hoewel Santiago best wat interessante gebouwen, terrasjes en cultuur bezit, is de natuur van Chili het 's lands grootste schat. Het noorden van Chili beslaat de gortdroge Atacama woestijn. Het land telt zo'n 620 actieve vulkanen. De bekendste en mooiste zijn Parinacota, Licancabur, Villarrica en Guallatiri en bij de meeste rondreizen is een bezoek aan een vulkaan onderdeel van het programma. Veel van de vulkanen liggen in het noorden van Chili. Door de vulkanische activiteiten zijn er veel warmwaterbronnen.

Vanaf de Atacama woestijn bestaat Chili uit berg, met de Aconcagua als hoogste berg van het Zuid Amerikaanse continent. Aan de kust liggen mooie bossen. Een rondreis in het zuidelijk gelegen Patagonië voert u door een woest landschap met veel gletsjers. Het in het zuiden gelegen natuurpark Torres del Paine is bijzonder mooi. U moet wel mazzel hebben met het weer, want doorgaans is het slecht. Chili is rondreizende liefhebbers van woeste natuur dé bestemming in Zuid Amerika.

Sfeer filmpjes Chili

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Chili? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Sfeer filmpjes Chili

Reizen door prachtig Chili met Koning Aap

Een unieke combinatie van Peru, Bolivia en Chili. Weidse vergezichten over de altiplano, Quechua-indianen met kudden alpaca’s en prachtig besneeuwde Andestoppen.  >> koningaap.nl

Punta Arenas is de meest zuidelijke stad van Zuid-Amerika. De stad zelf is niet enorm bijzonder interessant. De omgeving is dat des te meer. Die is echt verpletterend mooi. Wandelaars, klimmers, en zelf zeilers schieten hier menig memoriestick vol. Een bezoek aan het Cerro Torro massief is geen aanrader, maar een must.

De Cordillera del Paine ligt in het Torres del Paine National Park in het Chileense deel van Patagonie. Torres del Paine is een bergmassief dat u niet snel van uw netvlies krijgt. Onder welke hoek, of met welk licht u hier bent, het is een speling in de aardkorst die haar gelijke bijna niet kent. Kans op goed weer is helaas klein.

San Pedro de Atacama is een oase en ligt in het noorden van Chili. San Pedro de Atacama is beroemd om haar enorm bijzondere landschap. U vindt er onder andere een uitgestrekte zoutvlakte, bijzondere rotsformaties en het geiserveld El Tatio. San Pedro de Atacama behoort trouwens tot de droogste plekken op aarde.

Het mythische Paaseiland behoort tot de meest bijzondere plekken op aarde. Het door Nederlanders ontdekte eiland is niet groter dan Texel en ligt midden in de Grote Ocean. De bezienswaardigheden van het eiland zijn de zogenaamde moai. Dit zijn reusachtige beelden die uitkijken over zee, alsof ze op iemand of iets wachten.

Villarrica wordt gebruikt voor zowel een meer als een vulkaan. Vanaf het Villarrica meer heeft u een adembenemend uitzicht over de Villarrica vulkaan. De Villarrica behoort tot de meest aktieve vulkanen ter wereld. Zowel het meer als de vulkaan liggen inhet Villarrica nationaal park waar u o.a. warmwaterbronnen vindt.

Conguillío National Park ligt grofweg tussen Satiago de Chile en Patagonië. Het klimaat en landschap is enorm divers wat zorgt voor een grote afwisseling in vegetatie en vergezichten. De Llaima is de bekendste attractie in het gebied. Deze vulkaan is erg actief en de rook spugende kegel is vanuit de weide omtrek te zien.