Costa Rica

- Fotoalbum


Zuid Amerika

  1. Argentinie
  2. Brazilie
  3. Bolivia
  4. Chili
  5. Costa Rica
  6. Ecuador
  7. Guatemala
  8. Peru
  9. Suriname
  10. Venezuela

Complete rondreizen Costa Rica vanaf € 1795

Een rondreis door het schitterende Costa Rica biedt eindeloos veel mogelijkheden. Regenwouden, een schitterende kust, Maya tempels, bijzondere dieren, Spaans-koloniale stadjes...  >> www.koningaap.nl

Rondreis door Costa Rica

Costa Rica is een fenomenaal mooi land. De natuur en het landschap van Costa Rica is schitterend én vol afwisseling. Combineer dit met haar gastvrije bewoners, goed weer, heerlijke stranden om even bij te komen, lekker eten en goede voorzieningen en u heeft een ideale bestemming voor een onvergetelijke rondreis.

Rondreizen door Costa Rica beginnen doorgaans in de hoofdstad San José. Op een kilomter of 90 van de hoofdstad ligt de vulkaan Arenal. De vulkaan is actief en dat zorgt voor een bijzonder schouwspel. Vervolg uw rondreis door Costa Rica naar de tropische binnenlanden en zie vele bijzondere diersoorten; van kikkers, veel vogelsoorten tot luipaarden.

Het land heeft vele prachtige nationale parken zoals Manuel Antonio National Park, Tortuguero National Park en Monteverde Cloud Forest Reserve. Liefhebbers van eco-toerisme zijn in Costa Rica aan het goede adres. De natuurlijk leent zich uitstekend voor duiken, raften, wandelen, kanoën en vele andere activiteiten. Lekker even een paar dagen niets doen en luieren aan een tropisch strand behoort ook tot de mogelijkheden. Een rondreis Costa Rica is echt een aanrader!


View Larger Map

Corcovado National Park ligt in het zuidwesten van Costa Rica, aan de Pacific. Het park combineert schitterende natuur met heerlijke stranden. Gebruik bijvoorbeeld Puerto Jimenez als toegang tot het park.

De Gulf of Nicoya ligt aan de Pacific en kenmerkt zich door prachtige tropische stranden. De golf van Nicoya ligt in het noordwesten is goed bereikbaar vanuit San Jose. Goed te combineren met Corcovado National Park.

Monteverde Cloud Forest Reserve is een van de best bezochte nationale parken van Costa Rica. U vindt hier een keur aan bijzondere flora en fauna. Het ligt op ca. 4 uur van San José.

De vulkaan Arenal treft u in het binnenland van het noordwesten van Costa Rica en goed aan te rijden vanaf de golf van Nicoya. Deze indrukwekkende en actieve (!) vulkaan is een bezoek zeker waard. Ook het meer en nationale park in dit gebied zijn top.

Braulio Carrillo National Park ligt in het hart van Costa Rica even ten noorden van San José. Het is een prachtig regenwoud met een enorme biodiversiteit. Een aanrader wanneer u naar de Caribische kust rijdt.

Tortuguero betekent vrij vertaald schildpaddorp. Bezoek de onderzoekscentra voor schildpadden en trek met een boot dit mooie nationale park in! Goede (noordelijk gelegen) bestemming om het onderdeel aan de Caribbean kant van uw rondreis door Costa Rica te beginnen.

Bezoek Refugio Nacional Gandoca Manzanillo vanuit Puerto Viejo. De accommodaties bij deze plaats liggen direct aan de Caribische kust.

Parque Nacional Volcán Irazú is een nationaal park, gedomineerd door de vulkaan Irazú. Het kratermeer heeft een bijzondere groene kleur en het park biedt je inzage in de natuurkrachten die met een vulkaan gepaard gaan.