Suriname

- Fotoalbum


Zuid Amerika

  1. Argentinie
  2. Brazilie
  3. Bolivia
  4. Chili
  5. Costa Rica
  6. Ecuador
  7. Guatemala
  8. Peru
  9. Suriname
  10. Venezuela

Hotelrondreis Suriname vanaf € 2.295

Een rondreis Suriname is een feest voor iedereen. Met name de schitterende natuur in het land, de ontspannen en gastvrije mentaliteit van de Surinamers en de uitbundige Surinaamse keuken!  >> Rondreis Suriname

Rondreis Suriname

Suriname is de bestemming bij uitstek voor de avontuurlijke reiziger die de schoonheid van Zuid-Amerika wil ontdekken. Het land heeft een heerlijk tropisch klimaat, opvallend mooie verschillende culturen en een indrukwekkende natuur. Suriname bezit dan ook alle ingrediënten voor een onvergetelijke rondreis.

Suriname ligt aan de Noord-Oost kust van Zuid-Amerika en is ongeveer vijf keer zo groot als Nederland. De hoofdstad is Parimaribo en betekent “stad van de bloemen”. Suriname was een kolonie van Nederland, tot dat het in 1975 onafhankelijk werd. Nederlands is echter nog steeds de officiële voertaal van Suriname. Naast Nederlands wordt er ook Sranantongo, oftewel Surinaams gesproken.

De bijzondere multiculturele samenleving typeert de identiteit van Suriname, want Creolen, Javanen, Hindoestanen, Indianen en Chinezen leven in harmonie naast elkaar terwijl ze hun eigen cultuur en tradities vast hebben kunnen houden.

Suriname heeft bovendien een schitterend rijke natuur. Zo’n 80% van het land is bedekt met oerwoud dat deel uit maakt van het Amazonegebied. Je ziet er een prachtige diversiteit in flora en fauna. De bossen en kuststrook wordt onder andere bewoont door bijzondere zeeschildpadden, de bedreigde en beschermde jaguar, de luiaard, de kaaiman, reuzen miereneters en verschillende apensoorten.

Suriname is een zeer bijzondere bestemming voor een rondreis, waar je zeker als natuurliefhebber absoluut een keer geweest moet zijn.


Plantages - De oude Surinaamse suikerrietplantages en koffieplantages nemen je mee terug de tijd in naar het koloniale verleden van de slaventijd. Het gebied Commewijne staat bekend om haar plantages, zoals bijvoorbeeld Frederiksdorp. Dit is de enige plantage waar de gebouwen zijn gerestaureerd. Door middel van een rondleiding of een mooie fietstour kun je zien hoe het er vroeger was en hoe de mensen er nu leven. Een aanrader voor een bijzonder cultureel uitstapje tijdens je rondreis door Suriname.

De Marroncultuur - Ten zuiden van de Surinamerivier ligt het gebied genaamd; Boven-Suriname. Hier begint het regenwoud. De bevolkingsgroepen Marrons en bosnegers, die als slaaf ooit gevlucht zijn, zijn gevestigd in dorpjes aan de rivier. In een korjaal, een boot gemaakt van boomstam, kun je de omgeving met een gids vanaf de rivier verkennen.

Tijdens je rondreis door Suriname zijn de lokale markten een leuke afwisseling. De centrale markt in Paramaribo is, met haar 3.000 kraampjes, de grootste overdekte markt van het Caribische gebied. Er heerst een gezellige drukte en je kunt er terecht voor authentieke Surinaamse ingrediënten, kleding of verse vis, fruit, groente en vlees. De zondagsmarkt is een vlooienmarkt dat eveneens een bezoekje waard is, net als de overdekte markt van Nieuw Nickerie.

Suriname staat bekend om het overheerlijke eten. Het leuke is dat alle verschillende bevolkingsgroepen een bijdrage hebben geleverd aan het ontstaan van de Surinaamse keuken. Er wordt veel rijst gegeten, vaak met bonen en vis of vlees uit de oven. Bekende gerechten zijn ondermeer; pom, herie herie, baka bana (een zoete ovenschotel (creools), roti (Hindoestaans) en bami (Javaans). Ook fruit, zoals papaja, mango en bananen worden veel gegeten. Qua mogelijkheden is er voor ieder wat wils en je bent zeker niet duur uit.