Peru

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Zuid Amerika

  1. Argentinie
  2. Brazilie
  3. Bolivia
  4. Chili
  5. Costa Rica
  6. Ecuador
  7. Guatemala
  8. Peru
  9. Suriname
  10. Venezuela

Rondreis Peru al v.a. € 2195 bij Koning Aap

Peru staat bekend om zijn Incaruïnes en de verborgen stad Machu Picchu. Indianendorpjes, zoutvlaktes, besneeuwde Andespieken en een gastvrije bevolking maken Peru tot...  >> koningaap.nl

Rondreis door Peru

Peru is een indrukwekkend land gekenmerkt door een enorme culturele rijkdom vanuit de klassieke Inca beschavingen en haar latere Spaanse veroveraars. Peru was namelijk het hart van de Inca beschaving en het land kent vele overblijfselen uit deze periode. Een rondreis door Peru kenmerkt zich door een combinatie tussen afwisselende natuur en indrukwekkende cultuur.
 
Lima is de interessante hoofdstad van Peru en hier starten alle rondreizen. Vooral de restanten van de Spaanse kolonisatie mogen tot bezienswaardigheid in Lima gerekend worden. Zo is het Zwaard van Fransico Pizarro (die op brute wijze het Inca rijk veroverde) samen met talloze andere artefacten te bezichtigen in Museo de Oro. Maar wie Peru zegt, denkt toch vooral aan de indrukwekkende monumenten als Machu Picchu. Diep verscholen tussen de bergen ligt dit prachtige staaltje Inca architectuur. Ook in Cusco zijn restanten van de Inca's te vinden. Veel rondreizen doen deze interessante locaties aan.

Natuur is een bezienswaardigheid op zich in Peru. Het landschap van Peru wordt gekenmerkt door de hoge toppen van het Andes gebergte, haar kuststrook en door tropisch regenwoud. De indrukwekkende bergtoppen, grote wildwater rivieren, hooggelegen meren (Titicacameer), dichte regenwouden, vulkanen prachtige en flora en fauna maken Peru bijzonder als bestemming voor een interessante rondreis.

Peru rondreis zelf samenstellen

Puzzelen met reisonderdelen (bouwstenen) die je in je eigen reistempo van de Peruaanse kust, via de condors in de Canyon, langs het Titicacameer naar de Machu Picchu brengen.  >> Peru rondreis zelf samenstellen

Sfeer filmpjes Peru

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Peru? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Peru

Machu Picchu is een must tijdens een rondreis door Peru. De 2438 meter hoge Inca stad zorgt voor een van de meest indruwekkende settings op aarde. Vooral tijdens de zonsopkomst en ondergang is het licht, de bergen en de stad zelf echt fantastisch. Het mytische Machu Picchu is behoorlijk toeristisch, maar laat dit u niet weerhouden.

De lijnen van Nazca zijn voor sommigen het bewijs dat er vroeger buitenaardsen op aarde zijn geweest. Wij zijn geen archeologen, maar indrukwekkend en in raadselen gehuld is deze locatie zeker. Er zijn verschillenden z.g.n. geogliefen te vinden, van kaarsrechte lijnen tot afbeeldingen van dieren. Nazca mag u eigenlijk niet missen.

Huascarán National Park is een prachtig nationaal park in het berggebied Cordillera Blanca. Wie even wilt ontsnappen aan de overweldigende culturele schatten van Peru en gek is op wandelen, warmwaterbronnen, paardrijden en berglandschap moet hier zeker heen. Er lopen verschillende (ev. onder begeleiding) wandelroutes door dit gebied.

De Colca Canyon in het zuiden van Peru doet de Grand Canyon tot een gemiddeld dal in de Alpen verbleken. Het landschap is hier werkelijk overweldigend. In tegenstelling tot de Grand Caonyon zijn in de Colca Canyon meer groen en leuke dorpjes te vinden. (vogel)Liefhebbers kunnen hier de bijzondere Andescondor spotten.

De Inca Trail is nogal lang. Eén van de interessantse stukken is het gedeelte dat naar Machu Picchu leidt. Zowel het landschap, de flora en de fauna zijn prachtig. De accommodaties zijn goed. Een  tocht over de Inca trail brengt u niet alleen naar Machu Picchu maar voert u langs vele andere leuke plaatsen zoals Intipata.