Bolivia

- Fotoalbum


Zuid Amerika

  1. Argentinie
  2. Brazilie
  3. Bolivia
  4. Chili
  5. Costa Rica
  6. Ecuador
  7. Guatemala
  8. Peru
  9. Suriname
  10. Venezuela

Indrukwekkende rondreizen Bolivia van Koning Aap

Kies uit een van de prachtige rondreizen door Bolivia. Bezoek de jungle, zoutvlaktes, vulkanen, de Andes en het andere moois dat Bolivia te bieden heeft!  >> koningaap.nl

Rondreis door Bolivia

Rondreizen door Bolivia voeren u door het hart en de ziel van Zuid Amerika. De Bolivianen zijn een gastvrij volk en zorgen dat u zich tijdens uw rondreis door Bolivia thuis voelt in hun land. Bolivia is niet enorm rijk. Toch zijn de faciliteiten in het land toereikend voor rondreizen. En doordat er meer toeristen naar aangrenzende landen reizen leert u snel het authentieke Bolivia kennen.

Bolivia is volledig ingesloten door de land. Bolivia heeft enorm veel afwisseling te bieden en dat biedt weer kans voor een vergetelijke rondreis. Het land biedt een keur aan bezienswaardigheden op het gebied van cultuur en natuur. Gortdroge en hete woestijnen wisselen kletsnatte jungles en rivieren af. Bezoek tijdens een rondreis door Bolivia hoogvlaktes, zoutvlaktes, het Andes gebergte, de Amazone, bruisende als La Paz en Sucre.

In Bolivia zijn ook overblijfselen van de Maya's en andere beschavingen te bewonderen. Combineer eventueel een rondreis door Bolivia met een bezoek aan het noordelijker gelegen Peru of Chili in het zuiden. Een onvergetelijke tijd gewenst voor uw rondreis Bolivia!

La Paz gezellig chaotische stad in Bolivia. La Paz is het vertrekpunt van veel rondreizen door Bolivia omdat uw vliegtuig hier land. In de stad zelf zijn vele musea, kerken, markten, pleinen en andere bezienswaardigheden.

Lake Titicaca ligt deels in Peru en deels in Bolivia en geniet hier van mooie natuur. Copacabana is de belangrijkste Boliviaanse stad (2,5 uur rijden van La Paz) aan het meer en vanuit hier kan je de boot naar twee eilanden in het meer pakken.

Madidi National Park is een must bij een rondreis door Bolivia. U ziet hier zowel de gletsjers van de Andes als het tropisch regenwoud van de Amazone (die hier trouwens doorheen stroomt). Zo veel afwisseling op een relatief klein oppervlakte kent kom je niet snel tegen!

Salar de Uyuni is de grootste zoutvlakte ter wereld. Lang geleden was dit een zoutwatermeer maar door klimaatsveranderingen is het meer drooggevallen. Salar de Uyuni heeft een bijzonder landschap, flora en fauna (roze flamingo's!) en een bezoek levert gegarandeerd prachtige plaatjes op.

De UNESCO stad Potosí was tegen wil en dank hofleverancier van zilver aan het Spaanse rijk. In de stad zijn veel mooie gebouwen stammend uit de tijd van de conquistadores. Tot op de dag van vandaag spelen de zilvermijnen een belangrijk rol in de stad.

De Andes ligt aan de oostkant en het zuiden van Bolivia. Nevado Sajama is de hoogste berg van Bolivia en deze uitgedoofde vulkaan ligt in het Parque Nacional Sajama vlak bij de grens met Chili.

Chacaltaya was vroeger een skigebied op 30 kilometer rijden van La Paz. Tegenwoordig is de gletsjer weggesmolten en kan er niet meer geskied worden. De weg stopt een paar honderd meter voor de top en vanaf de berg heeft u een prachtig uitzicht. Prima bestemming voor een dagtocht!

Sucre is officieel de hoofdstad van Bolivia en vormt een vast onderdeel van veel rondreizen door Bolivia. De stad speelt een belangrijke rol in het ontstaan van Bolivia en is vernoemd naar de vrijheidsstrijder Antonio José de Sucre. Het mooie historische centrum van Sucre staat in zijn geheel op de UNESCO lijst.

Altiplano is onontkoombaar bij een rondreis door Bolivia. Op deze prachtige hoogvlakte vindt u bijzonder zoutmeren, woestijn, uitgedoofde vulkanen, bijzondere dieren, aparte vegetatie en inheemse nederzettingen. Altiplano is Bolivia optima forma!